Başkan Erdoğan'ın o sözleri tekrar gündem oldu: Suriye'nin kuzeyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz

TSK’ya ait SİHA’lar terör örgütü YPG'nin kontorlünde bulunan Kamışlı bölgesini vurdu. Bölgeden yükselen dumanlar Mardin’in Nusaybin ilçesinden görüntülendi. MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binalar vuruldu. Gelen son dakika bilgisine göre, Milli Savunma Bakanlığı Suriye'nin kuzeyinde 30 hedefin vurulduğunu açıkladı. Öte yandan Başkan Erdoğan'ın 2015 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı tekrar gündem oldu. Erdoğan paylaşımında, "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 01:56 Güncelleme 06 Ekim 2023, 04:43
Başkan Erdoğan’ın o sözleri tekrar gündem oldu: Suriye’nin kuzeyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Harekatta 30 terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. TSK'ya ait SİHA'lar terör örgütü YPG'nin kontorlünde bulunan Kamışlı bölgesini vurdu. Bölgeden yükselen dumanlar Mardin'in Nusaybin ilçesinden görüntülendi.

MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binalar vuruldu.


BAŞKAN ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ TEKRAR GÜNDEM OLDU: "ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ"
Öte yandan Başkan Erdoğan'ın 2015 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı tekrar gündem oldu.

Erdoğan paylaşımında, "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'lar Suriye'nin Kamışlı kentinde PKK/YPG'ye ait olduğu iddia edilen elektrik santralini bombaladı. Kentten çıkan dumanlar Mardin'in Nusaybin ilçesinden görüntülendi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflere yönelik 1, 3 ve 4 Ekim'de hava harekatları yapıldığını hatırlattı. Gelen son dakika bilgisine göre; MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda TSK'ya ait SİHA'lar PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binalara ölüm yağdırdı.

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ
Öte yandan Genel Kurul'a hitap eden Başkan Erdoğan gündeme ilişkin önemli konu başlıklarını ele almıştı.

Birçok konuda mesajlar veren Erdoğan, terörle mücadele başlına ise özel bir parantez açarak mücadelede kararlılık vurgusu yapmıştı.

Sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'nın girişindeki emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıyı hatırlatan Erdoğan, terör örgütlerinin Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyeceğini söylemişti.

"SON TERÖRİST BERTARAF EDİLENE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Erdoğan, "Ülkemize 40 yıldır çok ağır insanı ve ekonomik bedeller ödeten terör örgütü meselesi sınırlarımız içerisinde çözdük.

Sınırlarımız dışındaki varlığını da ortadan kaldırarak ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkartmak istiyoruz.

Bu çerçevede son yıllarda elde ettiğimiz siyasi ve askeri başarıları yeni kazanımlarla daha da ileriye taşımak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İçeride ve dışarıda son terörist bertaraf edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine izin vermeyeceğiz.

"EMELLERİNE ULAŞAMAMIŞTIR ASLA DA ULAŞAMAYACAKTIR"
2 caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terör örgütünün son çırpınışıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır asla da ulaşamayacaktır.

Olaya müdahale esnasında yaralanan polislerimize Allah'tan acil şifalar diliyor, Ankaralılara geçmiş olsun temennilerimizi iletiyorum.

Güney sınırlarımızın tamamını en az 30 kilometre derinliğinde bir gücenlik şeridi ile koruma, onun ötesindeki faaliyetleri de mutlak denetim altına tutma stratejimiz bakidir.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Atacağımız yeni adımlar sadece hazırlık, zaman ve ortam meselesidir. Bunun için 'bir gece ansızın gelebiliriz' sözü kulaklardan hiç eksik olmasın diyorum.

FETÖ ihanet şebekesinin bilhassa yurt dışında yuvalanan militanları vasıtasıyla yaymaya çalıştığı 'yıkılmakım ayaktayım' havası bir çeşit mezarlıkta ıslık çalıma gayteridir.

Açık ve net konuşuyorum. Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyeceği gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün değildir." diye konuşmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN