Meclis günü! Başkan Erdoğan, bugün açılacak TBMM’de vekillere önemli mesajlar verecek

Başkan Erdoğan, bugün açılacak TBMM’de vekillere önemli mesajlar verecek. Yeni anayasa, ekonomide dengeler, emekli, memur ve çalışanlarla ilgili düzenlemeler, dış politika konularına değinecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 07:08
Meclis günü! Başkan Erdoğan, bugün açılacak TBMM’de vekillere önemli mesajlar verecek

İÇİNDEKİLER

TBMM, yeni yasama dönemine bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşması ile başlayacak. Erdoğan, önemli mesajlar verip Türkiye'nin yol haritasını da ortaya koyacak:
- YENİ ANAYASA: Erdoğan, muhalefete Türkiye'nin sivil bir anayasaya gereksinimi olduğunun altını çizip "gelin yeni anayasayı birlikte hazırlayalım" çağrısı yapacak.
- BÜYÜYEN TÜRKİYE: Ekonomide alınan önlemler ve bunların sonuçlarına dikkat çekip hedeflerinin "enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek ve istikrarlı büyümeyi sağlamak" olduğuna vurgu yapacak.



- EMEKLİ, MEMUR, İŞÇİ: Enflasyona karşı her türlü önlemlerin alınacağını hatırlatacak. Emekliler ile ilgili çalışmaların da hızla devam ettiğini, yılbaşında bu konuda gerekli adımları atacaklarının altını bir kez daha çizecek.
- GÜÇLÜ VE İSTİKRARLI DIŞ POLİTİKA: Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada artık bir oyun kurucu haline geldiğine dikkat çekecek olan Erdoğan, "güçlü ve istikrarlı bir dış politika izlemeye devam edeceğiz" mesajını verecek. ABD'den AB'ye, Irak'tan Suriye'ye, Rusya-Ukrayna savaşına kadar önemli dış politika gündemlerine ilişkin Türkiye'nin yaklaşımlarını tek tek anlatacak.
- İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ: Erdoğan'ın, İsveç'in NATO üyeliği için de bir başlık açması ve ülkenin gerekli koşulları yerine getirmesini beklediklerini belirtmesi bekleniyor.

YOĞUN GÜNDEM
Meclis'in yeni yasama dönemi yoğun başlayacak. Öncelikli olarak İstanbul Deprem Yasası'nın gündeme gelmesi bekleniyor. 17 Ekim'de, 2024 yılı bütçesi Meclis'e sunulacak.

İSVEÇ'E TEPKİ
İsveç'te "NATO'ya karşı olduğunu" söyleyen provokatör Lucas Ljungkvist, Başkan Erdoğan'ı hedef alan çirkin bir eylem gerçekleştirdi. Erdoğan'ın maketini ateşe verdi. Polis seyretti. Türkiye, skandalı kınayarak olaya büyük tepki gösterdi: Asla sessiz kalmayacağız.



Başkan Erdoğan, dün akşam kardeşi Mustafa Erdoğan'ın oğlu Usame Erdoğan'ın nikah törenine katıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN