Başkan Erdoğan'dan MGK'da Karabağ mesajı: "Kalıcı barışı destekleyeceğiz"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısı gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni komuta kademesi ilk kez MGK’da yer aldı. 3 saat süren MGK toplantısı sonrası İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklama metninde terörle mücadele vurgusu ön plana çıkarıldı ve Azerbaycan'ın Karabağ'daki yasa dışı silahlı Ermeni güçleri kovmak için başlattığı antiterör operasyonuna da yer verildi. Türkiye'nin bölgede kalıcı barış için çaba sarf edeceği vurgulandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2023 Güncelleme 29 Eylül 2023, 07:01
Başkan Erdoğan’dan MGK’da Karabağ mesajı: Kalıcı barışı destekleyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan liderliğinde toplanan MGK 3 saat sürdü. Zirve sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Güney Kafkasya'da kalıcı barışa giden yolun ancak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin kayıtsız şartsız tesisi ve bölgemizdeki tüm ülkelerin refahına katkı sağlayacak ahdî yükümlülüklerin gereğinin yerine getirilmesiyle açılabileceği hususu, başta Ermenistan olmak üzere tüm taraflara hatırlatılmış; Türkiye'nin bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabaları desteklemeyi sürdüreceği belirtilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Terörle mücadele ile ilgili olarak da "Bölücü terör örgütünün bölgemizden temizlenmesi yönündeki kararlılığımız vurgulanarak bu cinayet şebekesine destek vermeyi sürdüren aktörlere, uluslararası hukuk ve insan haklarından kaynaklanan yükümlülükleri ile müttefiklik mesuliyetleri hatırlatılmıştır" denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN