Adana'da CHP'li Seyhan ve Çukurova belediyelerine rüşvet operasyonu! Perde arkasından FETÖ skandalı çıktı

Son dakika haberi! Adana'da CHP'li Seyhan ve Çukurova belediyelerine "imar yolsuzluğu" yapıldığı ve "rüşvet alındığı" ihbarı üzerine sabah saatlerinde rüşvet operasyonu düzenlendi. Yapılan operasyonda 61 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken 58 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı şüpheliler Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Şüpheliler arasında Kanuni Üniversitesi'ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek, FETÖ'ye 150 milyon lira rant kazandıran imar müdürü ile cezaevindeki işçiyi komisyon huzurundaymış gibi sözlü mülakat yaparak işe alan belediye başkanı yardımcısı da bulunuyor. Öte yandan, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bin 980 gram has altın, 1 kilogram gümüş külçesi, 4 milyon 100 bin liralık ziynet eşyası, 11 bin 370 Dolar, 5 bin 700 Euro, 17 bin 50 Türk Lirası, 1 adet tabanca ele geçirildi.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2023, 07:35 Güncelleme 29 Eylül 2023, 16:48
Adana’da CHP’li Seyhan ve Çukurova belediyelerine rüşvet operasyonu! Perde arkasından FETÖ skandalı çıktı

İÇİNDEKİLER

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE RÜŞVET OPERASYONU | VİDEO İZLE


İMAR YOLSUZLUĞU
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, Seyhan ve Çukurova belediyelerinde "imar yolsuzluğu" yapıldığı ve "rüşvet alındığı" ihbarı üzerine çalışma başlattı.

İKİ BELEDİYE EŞ ZAMANLI BASKIN
Bu kapsamda ekipler her iki belediyeye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi.

61 şüphelinin adreslerine sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Ekipler belediye binalarında arama yaptı, çevik kuvvet polisi çevrede güvenlik önlemi aldı.


58 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis, belediye çalışanlarının da arasında olduğu 58 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

SORGULARI SÜRÜYOR
Gözaltına alınanlar arasında Çukurova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu, eski imar müdürü Hasan Uzun, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı, imar müdürleri ve çok sayıda belediye çalışanının da olduğu bildirildi. Şüpheliler Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

FETÖ'YE 150 MİLYONLUK RANT
Adana'da, imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak FETÖ terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Kanuni Üniversitesi'ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek, örgüte 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdığı iddiasıyla daha önce tutuklu yargılanan Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Daire eski Başkanı Hasan Uzun, Başkan Soner Çetin'in oluruyla Çukurova Belediyesi'nde göreve başlatılmıştı.

CEAZEVİNDEKİ KİŞİYE HAYALİ MÜLAKAT
Gözaltına alınanlar arasında yer alan Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu, cezaevine girdiğinde belediyede taşeron işçi olan F.Ö.'nün taşeron işçilerin KHK ile kadroya alınması nedeniyle iş akdi feshedildiğinde bu kişi, 02.04.2018'de sözlü mülakat şartıyla Ali Arslanlıoğlu başkanlığında kurulan komisyon tarafından cezaevindeyken işe alınarak suç işlenmişti. Arslanlıoğlu, F.Ö adlı kişiyi cezaevindeyken dışarda ve komisyon huzurundaymış gibi sözlü mülakat yapmıştı.

Ayrıca Ali Arslanlıoğlu'nun İçişleri Bakanlığı'na gelen ihbar ve şikayetler nedeniyle hakkın da soruşturmalar başlatılmış ve gözaltına alınmıştı.

SERVET ÇIKTI
Öte yandan, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bin 980 gram has altın, 1 kilogram gümüş külçesi, 4 milyon 100 bin liralık ziynet eşyası, 11 bin 370 Dolar, 5 bin 700 Euro, 17 bin 50 Türk Lirası, 1 adet tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü, firari 1 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmanın devam ettiği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN