İstanbul’da değişimcilerin il başkanı adayı Özgür Çelik’in kalesi Bahçelievler’de ihanet baş gösterdi! Kılıçdaroğlu'nun adayını destekleyecekler

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongreler 'değişim' kavgasının gölgesi altında sürmeye devam ediyor. Son olarak ise değişimci grubun içinde yer alan Özgür Çelik’in kalesi Bahçelievler’de ihanet baş gösterdi. Bir il başkan yardımcısının da içinde olduğu 10 delege Kılıçdaroğlu’nun adayı olan Cemal Canpolat’ı destekleyeceklerini deklerasyon ile açıkladı. Yapılan açıklamada, "Değişim adına tavır ortaya koyan ancak anlayış olarak bunu henüz ilçesinde bile uygulamayanların da kendi zihinlerini değiştirmeye başlamaya davet ediyoruz. Biz Bahçelievler'de yerel seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Bu inanç ile partimize hizmet ediyoruz ve edeceğiz. İl Başkanlığı'na aday olduğunu ilan eden İlçe Başkanımız Özgür Çelik'in de bu hedefe uygun davranarak Bahçelievler örgütünün önünü açması ve adaylık sürecini ilçe başkanı sıfatıyla yönetmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 22:32 Güncelleme 26 Eylül 2023, 22:44
İstanbul’da değişimcilerin il başkanı adayı Özgür Çelik’in kalesi Bahçelievler’de ihanet baş gösterdi! Kılıçdaroğlu’nun adayını destekleyecekler

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yaşanan seçimlerinden ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimleri kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz dikti.



Her fırsatta değişim diyen Zoom Cuntasını toplayan Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldıramayınca yeniden rotayı İBB Başkanlığına kırdı.



TAVŞAN ADAY ADAYLIĞINI İLAN ETTİ
Öte yandan "Ekrem İmamoğlu ile ortak hayalim var, uyumlu çalışırız" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi" başlıklı bir tutum belgesi yayınlayarak adaylığını ilan etti.

CHP'DEKİ İÇ SAVAŞ KIZIŞMAYA DEVAM EDİYOR
Değişim savaşının gölgesinde devam eden kongrelerde ise işler kızışmaya devam ediyor. Kavganın eksik olmadığı kongrelerde adeta kan gövdeyi götürüyor.

İSTANBUL'DA SAVAŞ KIZIŞTI
Geçtiğimiz günlerde CHP'de değişimcilerin desteğini aldığı belirtilen Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik adaylığını açıklamıştı.



Parti içi demokrasiyi yaşatacaklarını söyleyen Çelik, "CHP'yi zayıflatmaya çalışanların asıl tartışması gereken lider sultasıyla yönetilen partilerdir. İBB, ilçe belediyelerimizle uyumlu bir yönetim modeli, örnek bir yönetim modeli uygulayacağız. Bunu örgütümüzün tüm kademeleriyle gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hep birlikte yakacağımız aydınlanma meşalesine destek olmak için Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum" açıklamasında bulunmuştu.



DEĞİŞİMCİLERDE İHANET BAŞ GÖSTERDİ
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken değişimciler arasında ihanet baş gösterdi. İstanbul'da değişimcilerin il başkanı adayı Özgür Çelik'in kalesi Bahçelievler'de, bir il başkan yardımcısının da içinde olduğu 10 delege Kılıçdaroğlu'nun adayı olan Cemal Canpolat'ı destekleyeceklerini deklerasyon ile açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlçe kongremizde partimizin yerel seçimlerde gücünü ve etkinliğini arttırmak için ortak hareket ederek Özgür Çelik'i destekleme kararı aldık. Bunun gereğini de ilçe kongremizde ortaya koyduk.

Bizler, Bahçelievler'de bir yerel seçim başarısı sağlamak için ortak akıl ile bir ve bütün bir anlayışı ilçemizde hakim kılmıştık. Sosyal demokrasiyi kendine rehber edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İl Başkanı da bu şekilde belirlenmelidir. Fakat görüyoruz ki, ilçemizde bu bakış açısıyla seçtiğimiz ilçe başkanı bu süreçleri önemsememekte ve ilgili kurulları değersizleştirmektedir. Çok değil, bundan bir kaç hafta önce Bahçelievler'e çizilen rota bugün hangi neden, hangi yöntem ve kimlerin kararıyla İstanbul'a çevrilmiştir. Zira bu kararın içerisinde Bahçelievler'in bileşenleri yoktur. Kendi ilçesinde bu mutabakatı aramayan bir adayın, önümüzdeki yerel seçim sürecinde İstanbul'da mutabakata dayalı bir yönetim anlayışı sergileyeceğini düşünmüyoruz.



KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNDERLİĞİNDE YOL YÜRÜMEK GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ
Gençleşmek, yenilenmek ve örgütsel gücümüzü en yüksek seviyede önümüzdeki yerel seçimlerde hem Bahçelievler'i hem de İstanbul'u kazanmak adına; 2019'da olduğu gibi bugün de yerel aktörlere tam destek veren Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde yol yürümek gerektiğine inanıyoruz.



KENDİ ZİHİNLERİNİ DEĞİŞTİRMEYE DAVET EDİYORUZ
Değişim adına tavır ortaya koyan ancak anlayış olarak bunu henüz ilçesinde bile uygulamayanların da kendi zihinlerini değiştirmeye başlamaya davet ediyoruz.

Biz Bahçelievler'de yerel seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Bu inanç ile partimize hizmet ediyoruz ve edeceğiz. İl Başkanlığı'na aday olduğunu ilan eden İlçe Başkanımız Özgür Çelik'in de bu hedefe uygun davranarak Bahçelievler örgütünün önünü açması ve adaylık sürecini ilçe başkanı sıfatıyla yönetmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz.

Değişime Bahçelievler'den başlamanın tam zamanı!

Bizler Bahçelievler il delegeleri olarak 38. Olağan İstanbul İl Kongresinde Sayın Cemal Canpolat'ı desteklediğimizi tüm parti ve İstanbul kamuoyuna ilan ediyoruz.

Gökmen Güneş, Erkan Değirmenci, Gülali Şat, Mahir Sürensoy, Şükriye Aydın, Azelya Özdağ Keser, Ladise Has, Ahmet Bora, Ali Aktaş, Savaş Gül

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN