Son dakika: TÜBİTAK-SAGE'deki patlamada 1 kişi hayatını kaybetti

Son dakika: Ankara'da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK-SAGE) tesislerinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada adli ve idari inceleme başlatıldığı belirtildi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 18:04 Güncelleme 25 Eylül 2023, 21:11
Son dakika: TÜBİTAK-SAGE’deki patlamada 1 kişi hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mamak'ın Gökçeyurt Mahallesi'ndeki TÜBİTAK-SAGE tesisinde saat 16.40'ta atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda 1 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

TÜBİTAK-SAGE TESİSİNDE PATLAMA I VİDEO İZLE

Açıklamada, patlamayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayda başka yaralanan bulunmadığını, yangının söz konusu olmadığını bildirdi.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI: ADLİ VE İDARİ İNCELEME BAŞLATILMIŞTIR
Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, "TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) yerleşkesi Yakıt, Patlayıcı ve Astar Tasarım Altyapısı'nda (YAPATA) bulunan kimyasal atık sahasında, atıkların geçici depolandığı kısımda 25.09.2023 Pazartesi günü 16.40 sularında ilk tespitlere göre kimyasal reaksiyon meydana gelmiştir. Çıkan yangında ilgili altyapıda bulunan bir çalışma arkadaşımız hayatını kaybetmiştir" denildi.

Açıklamada, "Çıkan küçük çaplı yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür. Olayla ilgili gerekli adli ve idari inceleme başlatılmıştır. Çalışanımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN