TCDD harekete geçti! LGBT terörüne karşı suç duyurusu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) sosyal medyada yayılan ve LGBT propagandası içeren Marmaray'daki bir reklam filmi için suç duyurusunda bulundu. TCDD tarafından yapılan suç duyurusunda söz konusu film için 29 Kasım 2019 tarihinde sosyal medya reklam filmi olarak izin talep edildiği, Genel Müdürlük tarafından reklam filmi içeriğinin ticari sır olabileceği için daha fazla sorgulanmadığı ve sosyal medyada paylaşılmak üzere trenlerin kullanılmadığı kapalı bir alanda boş bir tren setinde izin verildiği aktarıldı. TCDD tarafından yapılan suç duyurusunda bahsi geçen olay hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılması talep edildi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 16:02 Güncelleme 25 Eylül 2023, 17:38
TCDD harekete geçti! LGBT terörüne karşı suç duyurusu

İÇİNDEKİLER

Aile yapısını hedef LGBT terörü her fırsatta farklı yollarla pompalanmaya devam ediliyor.

Sosyal medyada dolaşıma giren ve sapkınlığın propagandasını içeren sözde film tepki çekti.

Söz konusu filmi CHP'li isimlerin açık destek verdiği KAOS GL isimli LGBT'li terörü savunucuları paylaştı.


Tunç Soyer LGBT terörüne açık destek vererek "Emrinizdeyiz" demişti.

TCDD HAREKETE GEÇTİ
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) sosyal medyada 'LGBT kamu spotu' olarak yayınlanan görüntülere ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

4 YIL ÖNCE ÇEKİLMİŞ
TCDD tarafından yapılan suç duyurusunda söz konusu film için 29 Kasım 2019 tarihinde sosyal medya reklam filmi olarak izin talep edildiği, Genel Müdürlük tarafından reklam filmi içeriğinin ticari sır olabileceği için daha fazla sorgulanmadığı ve sosyal medyada paylaşılmak üzere trenlerin kullanılmadığı kapalı bir alanda boş bir tren setinde izin verildiği aktarıldı.

KAMU DAVASI AÇILDI
Suç duyurusunun izin verildiği gibi reklam filmi olarak değil de sözde kamu spotu olarak çekildiği, izinden çok daha sonra 23 Ağustos tarihinde yayınlandığı, dolayısıyla paylaşımın içeriği, zamanı ve paylaşım yapılan platformun hiç birisinin verilen izne uygun olmadığı belirtildi. Yapılan suç duyurusunda bahsi geçen olay hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılması talep edildi.

TCDD'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Bazı sosyal medya platformlarında bir gruba ait X hesabından kısa film yayınlanmaktadır.

Söz konusu kısa film 30 Kasım 2019 tarihinde mekan kullanma ücreti karşılığında park yerinde bekleyen boş bir tren setinde çekilmiştir.

Söz konusu filmin çekimleri için kurumumuza yapılan 29 Kasım 2019 tarihli başvuruda, bir sosyal medya platformu için reklam çekileceği belirtilmiş, çekilen film 4 yıl sonra farklı bir amaçla gösterime sunulmuştur.

YANILTICI BEYANDA BULUNDU

Başvuruyu yapan reklam ajansı ticari bir reklam çekimi yapılacağı algısıyla yanıltıcı beyanda bulunmuştur.

Konuyla ilgili olarak 2019 yılında yaptığı başvuruda doğru olmayan beyanlarda bulunan yapımcı ve yapım şirketi nezdinde hukuki girişimlerimizi başlattığımızı ifade ederken kurumsal olarak da izin süreçleriyle ilgili inceleme süreci başlattığımızı kamuoyuna duyururuz.

Günde yüzbinlerce vatandaşımıza hizmet verirken böyle bir tartışmanın içerisinde olmaktan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir saygılarımızı sunarız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN