Son dakika: CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Örsan Öymen'den Kılıçdaroğlu ve A takımına eleştiri: Her şeye oligarşik bir yapı karar veriyor

Son dakika haberleri... Ekrem İmamoğlu'nun tavşan adayı Özgür Özel'in ardından CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Örsan Öymen, mevcut yönetimi eleştirdi. Eskişehir'deki il kongresinde konuşan Öymen, parti içi demokrasi sorunu olduğunu söyleyerek, "Oligarşik bir yapının 5 kişi, 10 kişi, 15 kişi bilemiyorum. Danışmanlar, Bazı MKYK üyeleri vesaire kararları vermesi. İlçe ve il örgütlerine bu konularda kritik konularda bir şey danışılmamış olması, parti meclisinin yeterince çalıştırılmamış olması ve bunun sonucunda da lojistik, stratejik ve ideolojik hataların yapılmış olması.” dedi.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2023, 15:23 Güncelleme 24 Eylül 2023, 15:30
Son dakika: CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Örsan Öymen’den Kılıçdaroğlu ve A takımına eleştiri: Her şeye oligarşik bir yapı karar veriyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan tarihi hezimetle birlikte CHP'de alevlenen koltuk savaşına katılan isimlerden biri de Örsan Öymen'di.

Öymen, Ekrem İmamoğlu'nun 'tavşan' adayı Özgür Özel'in adaylığı açıkladığı gün, hem Kılıçdaroğlu'na hem de değişimcilere sert ifadeler kullanmıştı.

"CHP'nin oyu yüzde 22 ile 26 bandı arasına bir yere takılmıştır. Oylarımızı uzun yıllardır partimiz arttıramamıştır" diyen Öymen, "Sorunun parçası olanlar sorunu nasıl çözecekler? Zaman zaman yönetimin kararlarının altına imza attılar. Değişim talebinde samimiyet göremiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"CHP'DE OLİGARŞİK BİR YAPI VAR"
Öymen, bugün partisinin Eskişehir İl Kongresi'nde konuştu.

Parti organlarının çalıştırılmadığını söyleyen Örsan Öymen, seçim yenilgilerinin temelinde birçok neden olduğuna dikkati çeken ve bu sorunlardan bir tanesinin de parti içi demokrasi sorunu olduğunu vurguladı.

Öymen, "Bunlardan bir tanesi de parti organlarının çalıştırılmamış olması. Oligarşik bir yapının 5 kişi, 10 kişi, 15 kişi bilemiyorum. Danışmanlar, Bazı MKYK üyeleri vesaire kararları vermesi. İlçe ve il örgütlerine bu konularda kritik konularda bir şey danışılmamış olması, parti meclisinin yeterince çalıştırılmamış olması ve bunun sonucunda da lojistik, stratejik ve ideolojik hataların yapılmış olması." dedi.

"OY ORANLARIYLA ORANTISIZ VEKİL VERME"
Öte yandan koalisyonun küçük ortaklarına verilen vekil sayısını da eleştiren Öymen, "Oy oranı yüzde 1-2 en fazla 3 olan 4 partiye 38-39 milletvekilinin hediye edilmiş olması. Bu her şeyden önce temsiliyet ilkesine, halkın egemenliği ilkesine aykırı bir durumdur. Oy oranıyla orantısız bir sayıda milletvekilinin verilmiş olması. İttifak elbette yapılabilir. Ama şöyle denenebilirdi, seçilebilecek yerlerden 10-15 kişilik kontenjan, ittifak içindeki partilere verilebilirdi ve milletvekilleri de ön seçim yapılması yoluyla belirlenebilirdi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha fazla sayılı milletvekili bugün mecliste olabilirdi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde daha güçlü bir şekilde temsil edilebilirdik" şeklinde konuştu.

"ADAY OLMA KEMAL" DEMİŞTİ
CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'nin başını çeken isimlerden olan Prof. Dr. Örsan Öymen, "Aday olmayın" diyerek zehir zemberek bir mektup yayınlamıştı.

Kılıçdaroğlu'na mektupta şu çağrı yapılmıştı;

"CHP'nin ve Türkiye'nin geleceği için, demokratik laik, sosyal hukuk devletinin yeniden inşa edilmesi ve Cumhuriyet'in korunması için, ayrıca şahsınızın da daha fazla yıpranmaması için demokrasinin ve siyaset etiğinin bir gereği olarak yerel seçimlerden önce kurultayın yapılmasını sağlamanız, önümüzdeki kurultayda genel başkan adayı olmamanız ve bunu en kısa sürede açıklamanız, kurultaydaki genel başkanlık yarışında herhangi bir aday adayını desteklemeden tarafsız kalmanız ve kongre kurultay seçim sürecine müdahale etmemeniz en doğrusu olacaktır."