Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP artık yok! İlber Ortaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi: Biz sizi sevmeye mecbur muyuz?

14-28 Mayıs hezimeti sonras CHP'de kavga, kaos ve kriz eksik olmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'istifa' seslerine kulak tıkaması büyük tepkilere yol açarken, koltuk savaşını da beraberinde getirdi. Son olarak ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, CHP'de yaşanan koltuk savaşını yorumladı. "CHP beni ilgilendirmiyor. Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP ortada yoktur. Olması da gerekmiyor" ifadelerini kullanan İlber Ortaylı, "Çok ayıp, ben olsam atarım onları partiden. Biz sizi sevmeye mecbur muyuz?" dedi

Giriş Tarihi 23 Eylül 2023, 18:16 Güncelleme 23 Eylül 2023, 18:55
Benim için Atatürk’ün kurduğu CHP artık yok! İlber Ortaylı’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaylım ateşi: Biz sizi sevmeye mecbur muyuz?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Başkan Erdoğan'ın yüzde 5'lik gerisinde kalan 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda da hezimete uğradı. 13 yıldır Başkan Erdoğan'ı yenemeyen Kemal Kılıçdaroğlu, istifa etmesi beklenirken 'yola devam' açıklaması yapmıştı.

İLBER ORTAYLI'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER I VİDEO İZLE



CHP SEÇMENLERİ İSYAN ETTİ
Girdiği her seçimde hezimetle ayrılmasına rağmen koltuğa yapışan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP seçmenini çileden çıkardı. Sosyal medyadan 'koltuğu bırak, istifa et' sesleri yükselmişti.



KOLTUK SAVAŞI BAŞLADI
Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerde yaşadığı mağlubiyetin ardından 'değişim' kriziyle sallanmaya başladı. Ekrem İmamoğlu ile başlayan 'değişim' çıkışı her geçen gün artarak devam etti. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na boyun eğerken, İstanbul'a rotayı kırdı.



Seçim sonrası Kılıçdaroğlu'nun "Meclis'teki son konuşmam" sözlerine ağladığı görülen Özgür Özel ise Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını ilan etti. CHP'de yaşanan koltuk savaşında gerilim her geçen gün artmaya devam ederken, seçmenden ise tepki yağdı.



İLBER ORTAYLI'DAN SERT SÖZLER
Tüm bu yaşananlar sıcakğını korurken son olarak ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, CHP'de yaşanan koltuk savaşını yorumladı. YouTube kanalında yayınlanan programa katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, hem Kemal Kılıçdaroğlu'nu hem de CHP yönetimini sert sözlerle hedef aldı.

İLBER ORTAYLI'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER I VİDEO İZLE



"CHP beni ilgilendirmiyor. Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP ortada yoktur. Olması da gerekmiyor" ifadelerini kullanan İlber Ortaylı, "Çünkü o bir kurucu partidir. Kurucu partinin kendine göre kurucu kadroları vardır ve ona hizmet eden kadroları vardır. Bunun ilelebet devam etmesi beklenmez. Ama bu hale gelmesi de beklenmez. Bir otobüs iyi işlemiyorsa müşteri bir kez ona mahkumdur. İkincisinde o müşteriler başka bir şey bulurlar. Bize eli mahkum demek istiyorlar. Çok ayıp, ben olsam atarım onları partiden. Biz sizi sevmeye mecbur muyuz?" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN