Ankara Halk Ekmek fabrikası çalışanı Mustafa Saykılı rezaleti fotoğraflarla ortaya koydu: Ankaralılara bile bile bu ekmeği yedirdiler

Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Rüşvet skandallarının ardından halk sağlığını tehdit eden rezillik ortaya çıktı. Ankara Halk Ekmek fabrikası çalışanı Mustafa Saykılı rezillii fotoğraflarla ortaya koyarken, " 2019 yılına kadar fabrikada her şey normal giderken bir anda bu yönetim personelin üzerine kara bulut gibi çöktü. Çalışanlara yapılmayan mobbing, baskı ve zulüm kalmadı. Önceden fabrikada çalışan herkesin hijyen kurallarını uyup uymadığına, sağlık durumuna düzenli olarak bakılır ve bu konuda çok hassas davranılırdı." ifadelerini kullandı. Saykılı, “Bakteri olduğuna dair uyarılarımızı hiçe saydılar. Ankaralılara bile bile bu ekmeği yedirdiler” dedi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 12:18 Güncelleme 22 Eylül 2023, 12:55
Ankara Halk Ekmek fabrikası çalışanı Mustafa Saykılı rezaleti fotoğraflarla ortaya koydu: Ankaralılara bile bile bu ekmeği yedirdiler

İÇİNDEKİLER

CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor.

RÜŞVETİN ARDINDAN BAKTERİ
Rüşvet skandalını gündeme getiren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından şimdi de bakteri skandalı ortaya çıkarıldı. Yaşanan skandaldan vicdanen rahatsızlık duyan fabrika çalışan Mustafa Saykılı fabrikada ki içler acısı durumu paylaştığı fotoğraflarla da gözler önüne sererek yaşananları anlattı. Fotoğraflarda kamyon içerisinde yerde duran simit ve poğaçalar, küflenmiş yoğurtlar ve fareler görülüyor.

Ankaralılara 4 buçuk yıldır hiçbir hizmeti olmayan CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş, var olanı da koruyamadı. Yıllardır Ankaralılara kaliteli, sağlıklı ve ucuz ekmek satan Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Yavaş yönetimi tarafından 4 buçuk yıldır Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışmak isteyen insanlardan rüşvet alındığını ortaya çıkaran AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, geçtiğimiz günlerde de fabrikada üretilen ekmeklerde ROPE (Sünme) bakterisi olduğunu belgeleri ile ortaya çıkardı. Özcan'ın belgesini yalanmaya ve olayın üstünü kapatmaya çalışan, Mamak'ın Lalahan mahallesinden ekmek alan bir vatandaş ekmeğin içinden çıkan camı sosyal medyada paylaşarak Yavaş'a gerekeni yapması için çağrıda bulunurken olayları unutturmaya çalışan Halk Ekmek Fabrikası ve CHP yönetimine karşı ekmeği analize gönderen fabrika çalışanı Mustafa Saykılı sessizliğini bozdu.

HALK EKMEK ÇALIŞANI REZİLLİĞİ ANLATTI
Mustafa Saykılı, "Ben yıllardır Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışıyorum. 2019 yılına kadar fabrikada her şey normal giderken bir anda bu yönetim personelin üzerine kara bulut gibi çöktü. Çalışanlara yapılmayan mobbing, baskı ve zulüm kalmadı. Önceden fabrikada çalışan herkesin hijyen kurallarını uyup uymadığına, sağlık durumuna düzenli olarak bakılır ve bu konuda çok hassas davranılırdı. Fabrika tarafından çalışanlara ekmeklere yapışmayan özel lateks eldiven dağıtılırdı. Ama bunlar gelir gelmez o eldivenleri dağıtmayı bıraktı. İyi niyetli, vicdanlı olan personel gidip 250-300 TL verip o eldivenlerden alıp kullanıyor. Ama almak istemeyen de almıyor. Biz 2019 öncesi ekmeklere "C" vitamini katar, en kaliteli unlardan ekmek yapardık. Ama bu yönetim "C" vitaminini kaldırdı. Unun da en kalitesizi, en ucuzu hangileri ise onları birbiri ile harmanlayıp ekmek yapmaya başladı." dedi.

Halk Ekmek Fabrikası'nda çalışan ve bakterili ekmeği kendi imkanları ile laboratuvara gönderip, üretilen ekmeklerde halk sağlığını etkileten ROPE (Sünme) bakterisi olduğunun anlaşılmasını sağlayan Mustafa Saykılı konuştu.

"BİLE İSTEYE VATANDAŞA BAKTERİLİ EKMEKLERİ YEDİRDİLER"
Halk Ekmek Fabrikası Çalışan Mustafa Saykılı, "Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmeklerde bakteri olduğunu anladık. Bu olayı birçok kez yönetime iletmemize rağmen söylediklerimizi ciddi almadılar. Ben de vatandaşa bir vefa borcum olduğunu düşünerek gidip halk ekmek satışı yapılan iki farklı büfeden birer tane ekmek satın aldım. Bir tanesini kendi imkanlarım ile özel bir laboratuvar da incelenmesi için gönderdim. Zaten gönderdiğim ekmeğin, kokusu, görünüşünden bakterili olduğu anlaşılıyordu. Ankara halkına bu ekmeğin bile bile satıldığını tereddüt etmeden söyleyebilirim. Ekmekler konusunda uyarılmalarına rağmen büfelere nakledilen ekmekleri toplatma gereği bile duymadılar. Tam tersine o gün vardiya yapan personeller sırf dışarıya bilgi göndermesin diye mesaiye bırakıldı. Vatandaşa bu ekmeği bile isteye yedirdiler." ifadelerini kullandı.

"HASTA PERSONELİ EKMEK ÜRETİMİNDE ÇALIŞTIRIYORLAR, KALİTESİZ MALZEME KULLANIYORLAR"
Sayıkılı, "Pandemi döneminde bile üretim tesisinde hasta insanlar ekmek üretmek için çalıştırıldı. Şu anda bile hasta olan personellerden çalışanlar var üretim tesisinde. 2019 öncesi hiç böyle bir olay gündeme gelmedi Halk Ekmek Fabrikası'nda. Çünkü eskiden daha kaliteli unlar kullanılırdı. Eskiden ekmeklere 'C' vitamini katardık şimdi katmıyoruz. Şu anda en ucuz, kalitesiz unlardan ekmek üretiyorlar. Mesela eskiden tırnaklarımızı her gün keserdik. Şeflerimiz, müdürlerimiz her gün denetlerdi üretimdeki personeli. Şimdi böyle bir şey yapılmıyor. Üretim tesisinde tamamen saldım çayıra, Mevla'm kayıra psikolojisi hâkim. Eskiden ekmeğe yapışmayan lateks eldivenler dağıtılırdı. Şimdi dağıtılmıyor. Vicdanlı personeller kendi ceplerinden bu eldivenleri alıp kullanırsa ne ala. Kullanmayana da vay efendim sen niye bunu kullanmadın denmiyor. 2019 yılından sonra ekmekte 'C' vitamini kalktı. Kaliteli un kalktı, fabrikada hijyen sağlanamaz oldu." şeklinde konuştu.

"DAHA ÇOK EKMEK ÜRETMEYİ HALKA HİZMET SANIYORLAR"
2019 yılında kalifiye, kaliteli personelleri işten attıklarını söyleyen Saykılı şöyle devam etti;

"Herkes gitti. Çünkü insanlarda sabır kalmadı. Çok eziyet ettiler personele. Şu anda Halk Ekmek Fabrikası eskiye nazaran daha çok ekmek üretip daha çok kazanıyor ama malzeme kalitesizleştirildi. Yönetimi göre daha fazla ekmek üretmek halka hizmet. Ama bu iş öyle yürümüyor. Az ama kaliteli ekmek üretmek halka en büyük hizmettir. Bu yönetim ne yazık ki bunu anlayamadı. Ben Ankaralıların daha kaliteli ekmek yemesi için, personelin çektiklerini bir nebze duyurabilmek için, Ankaralılara gönül borcumu ödemek için yaptım."

Saykılı'nın paylaştığı fotoğraflarda fabrika içerisinde gezen farelerin hem personelin hem de halkın sağlığını büyük tehlikeye soktuğu anlaşılırken. Ayrıca fotoğraflarda ağzı açık halde görünen küflenmiş yoğurt ve yerlerde duran simit ve poğaçalar fabrika içerisindeki yaşanan vahim durumu gözler önüne serdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN