Ayşenur Arslan'ın Başkan Erdoğan hazımsızlığı! Azerbaycanlı isim övünce öksürük krizi tuttu

Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ermenistan'a karşı topraklarını savunan kardeş Azerbaycan'a desteğini son olarak dün BM Genel Kurulu'ndan dünyaya duyurdu. Başkan Erdoğan Azerbaycan'a açık desteği kardeş ülkede mutluluğa sebep olurken CHP yandaşları hazımsızlık içinde... Halk TV yayınına katılan Azerbaycan vatandaşı Togrul Allahverdili Başkan Erdoğan'ın Azerbaycan'a desteğini övünce Ayşenur Arslan öksürük krizine girdi. Ayşenur Arslan, “Erdoğan’dan söz edince böyle oluyor” diyerek hazımsızlığını itiraf etti.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 14:34 Güncelleme 20 Eylül 2023, 23:41
Ayşenur Arslan’ın Başkan Erdoğan hazımsızlığı! Azerbaycanlı isim övünce öksürük krizi tuttu

İÇİNDEKİLER

Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ermenistan'a karşı topraklarını savunan kardeş Azerbaycan'a desteğini son olarak dün BM Genel Kurulu'ndan dünyaya duyurdu.

BM'DEN DÜNYAYA DUYURDU: KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR
Başkan Erdoğan dün BM'de yaptığı tarihi konuşmada Güney Kafkasya'da barışın, huzurun ve işbirliğinin tesisi yolunda önlerinde tarihi bir fırsat bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu fırsatı değerlendirmek için Ermenistan ile iyi komşuluk ilişkilerini ve tam normalleşmeyi hedefleyen bir süreç başlattık. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan'ın, bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz. Ermenistan'ın başta Zengezur Koridoru'nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir. Ermeniler dahil herkesin Azerbaycan topraklarında barış içinde yan yana yaşaması öncelikli hedefimiz olmalıdır. 'Tek millet, iki devlet' şiarıyla hareket ettiğimiz Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korunma yönünde attığı adımları destekliyoruz."

CHP YANDAŞLARI HAZIMSIZLIK İÇİNDE
Başkan Erdoğan Azerbaycan'a açık desteği kardeş ülkede mutluluğa sebep olurken CHP yandaşları hazımsızlık içinde...

Halk TV yayınına katılan Azerbaycan vatandaşı Diaspor İnfarmasiyon Merkezi Başkanı Togrul Allahverdili Karabağ'da yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Togrul Allahverdili'ye Başkan Erdoğan'ın Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya'dan oluşan 4'lü zirve önerisini soran Ayşenur Arslan aldığı cevapla şok oldu.

ALLAHVERDİLİ: MASA KURULACAKSA ERDOĞAN BAŞINDA OLMALI
Allahverdili, "Bir masa kurulacaksa Türkiye ve sayın Recep Tayyip Erdoğan onun başında olması lazım. Çünkü bu savaşta Türkiye Cumhuriyeti bizim yanımızda oldu. Rusya da tamam olsun Ermenistan'ın yanında… Ama Türkiye'nin olması şarttır. Azerbaycan bunu olumlu karşıladı. Paşinyan da belki olumlu karşılardı Ermeni lobisi ve Ermeni diasporası buna karşı çıktı." dedi.

AYŞENUR ARSLAN'I ÖKSÜRÜK TUTTU
Bu sözler sonrası öksürük krizi tutan Ayşenur Arslan, "Onlar doğrudur. Peki teşekkür ediyorum Bakü'ye selamlar." diyerek yanında aldı.

HAZIMSIZLIK İTİRAFI: ERDOĞAN'DAN SÖZ EDİNCE OLUYOR
Öksürmeye devam eden Arslan, "Erdoğan'dan söz edince böyle oluyor" diyerek hazımsızlığını itiraf etti.

ARSLAN'A YAYINDA TEPKİ
Öte yandan aynı yayında Arslan'ın işgalci Ermenistan güçleri için "Ayrılıkçı" ifadesini kullanmasına tepki gösteren Allahverdili, "Ayşenur Hanım özür dilerim, Ermeni ayrılıkçı demeyelim onlara. Ayrılıkçı tamamen başka bir şey, bunlar bambaşka bir şey. Bizim ağırımıza gidiyor sizlerin böyle demesi. Az önce de söylediniz 'Karabağ'ın başkenti...' diye. Karabağ bir devlet değil, Karabağ Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır. Nasıl İzmir, İstanbul varsa Karabağ da Azerbaycan'ın bir bölgesidir." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN