Ticaret Bakanı Ömer Bolat A Haber'e özel konuştu: Cumhurbaşkanımızın "Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz" sözü tarihe geçecek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda bugüne kadar 12 kez konuşan ve tarihe geçecek mesajlar veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha BM kürsüsünden dünyaya önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'na hitabının ardından A Haber'e özel röportajda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yatırım gelişmelerine ve Başkan Erdoğan'ın etkileyici manifestosuna yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 22:27 Güncelleme 20 Eylül 2023, 10:56
Ticaret Bakanı Ömer Bolat A Haber’e özel konuştu: Cumhurbaşkanımızın Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz sözü tarihe geçecek

İÇİNDEKİLER

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı çarpıcı konuşmaya ve Türkiye'ye yönelik olumlu yatırım konusundaki bakış açısına yönelik A Haber'e özel röportajda bulundu.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT A HABER'E KONUŞTU I VİDEO İZLE

Bakan Ömer Bolat'ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şu şekilde:

Önceki yıllara kıyasla BM Genel Kurulu çok kalabalıktı. Cumhurbaşkanımızın konuşması ilgi ile dinlendi. Biz seyirci kısmında bütün salona hakim bir yerde bu durumu görebiliyorduk. Şu anda saygın ve dünyada en kıdemli dünya liderleri arasında başta geldiği için Cumhurbaşkanımız vereceği mesajlar merakla bekleniyordu.



"CUMHURBAŞKANIMIZ BİRÇOK ÖNEMLİ MESAJ VERDİ"
Cumhurbaşkanımız; Ülkemiz, bölgemiz, Batı-Doğu ilişkileri, İslam dünyası meseleleri, Rusya-Ukrayna savaşı, Azerbaycan-Ermenistan anlaşmazlıkları, Filistin'in durumu ve Kudüs'le ilgili mesajlar, Balkanlar, Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz, Türkiye-ABD ilişkileri, Uygur Türkleri ve Afrika ülkeleri konuları gibi birçok önemli mesajlar verdi.



"KONUŞMA BİTTİKTEN SONRA ÜLKE LİDERLERİ TEBRİK İÇİN SIRAYA GİRDİLER"
Konuşmanın bitiminde çok sayıda ülkenin lideri ve temsilcisi arka planda kendisini beklediler ve tebrik ettiler. Kendileri ile ilgili konulara değindi için teşekkür ettiler. Memnuniyetlerini ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye olarak BM'nin ilk günkü açılış gününde yapılan konuşmalar açısından gündeme damga vuran ve hakikatten manifesto gibi bir konuşma gerçekleştirdi.



"KONUŞMASI BÜYÜK BİR ALKIŞ ALDI"
Cumhurbaşkanımız konuşmasında "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" diyerek belirtti. Konuşmasının o bölümü büyük bir alkış aldı. BM Genel Sekreteri Guterres'in artık 2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan uluslararası Güvenlik Konseyi yapısının değişmesi gerektiği konusundaki sözlerini de kendisinin 10 yıldan fazladır zikrettiği "Dünya 5'ten büyüktür" mesajının tam olarak da tercümesi olduğunu ve özdeşleştiğini ifade etti. Bizim söylediğimiz mesaj artık BM Genel Sekreteri tarafından söyleniyor mesajıydı.



"SAVAŞI KAZANANI, BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ" SÖZÜ TARİHE GEÇECEK BİR SLOGANDI"
Cumhurbaşkanımızın en çok önemli olan cümlesi "Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz" sözüydü. Bu da çok tarihe geçecek önemli bir manifesto gibi motto bir slogandı. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir heyet olarak buradayız. Hepimizin bir görevi var. BM Genel Kurulu vesilesi ile bu tür toplantıların en büyük faydası; diğer gelen ülke liderleri ile ikili görüşme fırsatları bulunması. G-20, Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Türk Devletler Teşkilatı zirvesinde gibi bu tür toplantılar gerek liderler düzeyinde gerekse bakanlar düzeyinde karşı ülkenin muhataplarının buluşmaları ve ikili ülkenin arasındaki konularının ele alınmasına bir zemin hazırlıyor.



"NEW YORK'TA YATIRIM KONUSUNDA İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK"
Biz de kendi alanımızdaki muhataplarla görüşmeler yapıyoruz. Dünyanın finans merkezi olan New York'ta, Amerikalı ve Türk insanlarının buluşmalarına katılıyoruz ve onlara yönelik konuşmalar yapıp, ikili görüşmeler gerçekleştiriyoruz.



"TÜRKİYE'NİN AĞIRLIĞI VE ETKİNLİĞİ ÇOK YÜKSEK"
Görüştüğümüz Amerikalı yatırımcılar veya yatırım kuruluşlarının yöneticilerinin verdiği mesajlar olumlu. Bir kere yeni bir dönem 5 yıllık bir siyasi istikrar var Türkiye'de, güven veren ve ülkeyi 21 yıl başarı ile yöneten siyasi yönetimin ötesinde güçlü bir lider. Son 20 yılda yüzde 5.5 ortalama ile büyüme sağlamış bir ülke Türkiye! Yatırımcılar için önemli bir merkez. Büyük bir üretim üssü, büyük bir tedarik üssü, büyük bir lojistik üs. Çok güçlü bir imalat sanayii, güçlü bir hizmetler sektörü. Bu anlamda doğrudan yatırım yapmak isteyenler açısından büyük cazibe merkezi. Türkiye'nin ağırlığı ve etkinliği çok yüksek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN