İstanbul'u kaybetme korkusuna kapılan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir 'Aman Ablam' açıklaması: Akşener ile ittifak kurulabileceğine inanıyorum

Son dakika haberleri... 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan yenilginin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'bari yerel seçimlerde bir şeyler kazanayım' mantığıyla CHP'yle pazarlığa girmişti. Akşener, seçimlerden günler sonra yaptığı açıklamaların birinde "İttifak yok 81 ilde aday çıkaracağız" dedi diğerinde ise "İstanbul ve Ankara'da iş birliği olabilir" dedi. Akşener'in bu açıklamaları en çok yüzünde Rabbi Yesir gördüğü Ekrem İmamoğlu'nu tedirgin etti. İmamoğlu İstanbul'u kaybedeceğinin tedirginliği ile Akşener'e resmen yalvarmaya başladı. Akşener'den İstanbul'da ittifak konusunda yüzyüze görüşme randevusu isteyen İmamoğlu'ndan yeni bir 'Aman ablam' açıklaması daha geldi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 16:56 Güncelleme 20 Eylül 2023, 10:44
İstanbul’u kaybetme korkusuna kapılan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yeni bir ’Aman Ablam’ açıklaması: Akşener ile ittifak kurulabileceğine inanıyorum

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden tarihi bir hezimetle çıkan koalisyonda yerel seçimlere doğru ilerlerken İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığı giderek vites yükseltiyor.

Seçimler sonrasında 40 gün boyunca konuşmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yenilgiden kendine pay çıkarmayıp Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almış, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na 'yüreksiz' demişti.

Akşener, aynı açıklamada yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını söylemiş sonra yine açık kapı bırakmıştı.

Ankara kulislerinde ise Akşener'in kapıyı tamamen kapatmadığı ciddi bir teklif gelirse ya da "CHP oturup konuşalım" derse değerlendireceği konuşuluyor.

BABASIYLA ARASI BOZUK ABLASI İTTİFAK YOK DEDİ
Akşener'in yüreksiz dediği Ekrem İmamoğlu'nun ne yapacağı da büyük merak konusuydu. Çünkü aynı süreçte İmamoğlu da Kılıçdaroğlu aleyhine değişim çıkışı yapıp, zoom cuntasını toplayıp, tavşan aday olarak Özgür Özel'i göstermişti.

Söz konusu hamleler sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na veto üzerine veto gelmiş, yapılan birçok etkinliğe İmamoğlu davet dahi edilmemişti.

AKŞENER BÜYÜK OYNUYOR İMAMOĞLU YUTUYOR
Akşener'in "İstanbul ve Ankara'da seçime ayrı gireceğiz. İstanbul'un kaybedilmesini göze alıyorum belki bizim aday seçilir" sözler sonrası CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu panikle şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim"

MERAL AKŞENER'İN 'İP'İNE SARILDI
İttifaksız bir yerel seçimde, HDP ve İYİ Parti'nin desteği olmadan İstanbul'un kaybedileceğinin farkında olan Ekrem İmamoğlu, "Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm" sözleriyle Meral Akşener'in 'İP'ine sarılması dikkatlerden kaçmamıştı.

"İSTANBUL'U KAYBEDECEĞİZ" TEDİRGİNLİĞİ
"İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz"
tedirginliğini açık eden İmamoğlu, "Bu anlamda "İttifak olmamalıdır" diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart" sözleriyle Meral Akşener'e çağrı yapmıştı.

BİR "AMAN ABLAM" AÇIKLAMASI DAHA
Kemal Kılıçdaroğlu tarafından resmen kapı dışarı edilen, hiçbir etkinliğe davet edilmeyen İmamoğlu'ndan yeni bir 'Aman Ablam' açıklaması geldi.

Bir temel atma törenine katılan İmamoğlu, İYİ Parti ile ittifak sorusuna, "Ben İstanbul ittifakının kurulabileceğine inanıyorum. Makul görüşmeler için zemin oluşacaktır. Sayın Akşener de buna dahildir" dedi.

EKREM İMAMOĞLU, MERAL AKŞENER'DEN RANDEVU İSTEDİ
Tüm bu yaşanan gelişmeler sıcaklığını korurken CHP yandaşı Barış Yarkadaş geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında "Önümüzdeki günlerde Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener'den bir randevu isteyeceği ve İstanbul'a ilişkin bir sunum yapmak istediği bilgisine ulaştım" açıklamasında bulunmuştu.

Şimdi gözler Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener görüşmesine çevrildi. Önümüzdeki günlerde iki ismin görüşmesi ve ortaya çıkacak yeni olaylar merak ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN