CHP’li Özlem Çerçioğlu’ndan Aydın’da lağım belediyeciliği! ASKİ tarlaları bataklığa çevirdi

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ ekipleri atık suları arıtmadan tarım arazisine boşaltıp vatandaşın tarlasını bataklığa çevirdi. Çiftçi Cüneyt Sülek, ASKİ’ye 250 bin liralık tazminat davası açtı. Skandal sonrası konuşan Sülek, "Mısır ve pamuk ekiyordum. ASKİ tarlamı bataklığa çevirdi" diye yaşadığı duruma isyan etti.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 08:51 Güncelleme 18 Eylül 2023, 16:06
CHP’li Özlem Çerçioğlu’ndan Aydın’da lağım belediyeciliği! ASKİ tarlaları bataklığa çevirdi

İÇİNDEKİLER

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ (Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) Köşk ilçesinde çevre katliamına imza attı.

Daha önce lağım kokusunu önlemek için kanalizasyon bacalarını çuvallarla kapatarak ilkel bir yöntem kullanan ASKİ ekipleri Köşk ilçesinde atık suları arıtmadan tarım arazilerine boşaltıyor.

66 yaşındaki 3 çocuk babası çiftçi Cüneyt Sülek'in 60 dönüm arazisinin 28 dönümü de Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından araziye bırakılan atık sular neden kullanılamaz hale geldi.

Sülek'in arazisinin 28 dönümü kanalizasyon suları nedeniyle bataklığa döndü. Aydın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri şikayet üzerine bölgeden numune alarak inceledi. İnceleme sonucu ASKİ'ye 325 bin lira para cezası kesti.

MAĞDUR ÇİFTÇİ KONUŞTU
Mağdur çifti Cüneyt Sülek (66) konuştu. Cüneyt Sülek, "Aydın Büyükşehir Belediyesi tarlamızı lağım sularıyla bataklığa çevirdi.

Mısır ve pamuk ekiyorum. Ancak tarlamızın 28 dönümünü kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 1 yıldır kanalizasyon sular arazime boşaltılıyor. İlk başlarda kanalizasyon suları daha az geliyordu.

Zamanla atık su miktarı da arttı. Bazı yerlerde bele kadar atık su mevcut. Bu pis sular arazimden geçip Menderes Çayı'na akıyor" dedi.

ASKİ'YE 250 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Sabah'ta yer alan habere göre, Kardeşleri Bülent Sülek (63) ile Mehmet Sülek (60) ile birlikte avukatları aracılığıyla ASKİ'ye 250 bin liralık tazminat davası açtıklarını anlatan Cüneyt Sülek, "Çok mağdur olduk.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni defalarca aradık. Tüm şikayetlerimize rağmen hala kanalizasyon suları arazime akıyor. Zararım her geçen gün daha da büyüyor. Hakkımızı hukuki yollardan arıyoruz. Adalete güveniyoruz. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN