CHP'li belediyelerin yolsuzluk yarışında yeni detaylar ortaya çıktı! 100 bin TL'lik şirkete 450 milyonluk ihale vermişler

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin karıştığı skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bu skandallarla anılan CHP'li belediyeler adeta rüşvet yarışına girdiler. Vatandaşın parasına göz diken bu belediyeler, konu çıkarlarını paylaşmak olunca ise birbirlerine girdiler. Geçtiğimiz günlerde CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay arasında patlak veren rüşvet tartışması gündeme bomba gibi düşmüştü. CHP'li Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ın Çerçioğlu'nu kast ederek, "Asfalt ihalesinde 32 milyon yolsuzluk yaptılar" iddiasında bulunduğu ve 4 yılda 440 milyon liralık asfalt ihalesi alan İmfalt A.Ş.'nin ardından yeni belgelere ulaşıldı. 2020'de iki ortaklı olarak 100 bin lira sermaye ile kurulan Martoksal A.Ş. isimli şirketin kamudaki ilk ihalesini 27 milyon lira daha düşük teklif veren başka firmalar olmasına karşın CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden 2022'de 450 milyon liralık asfalt ihalesi aldığı ortaya çıktı. Sermayesi 2021'de 1 milyona çıkarılan Martoksal A.Ş.'ye 450 milyon liralık ihale verilmesi pes artık dedirtti. 2 Yılda kuruluş adresinin 3 kez değiştiren Martoksal A.Ş.'yi 14 Ocak 2020'de İsmet Durnabaş ve Süleyman Elivar kurdu.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2023, 08:24 Güncelleme 01 Eylül 2023, 08:36
CHP’li belediyelerin yolsuzluk yarışında yeni detaylar ortaya çıktı! 100 bin TL’lik şirkete 450 milyonluk ihale vermişler

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin adı sık sık rüşvetle anılması ile biliniyor. Altyapıdan hizmete birçok konuda sınıfta kalan bu belediyeler, vatandaşlara yaşattıkları zorluklar yetmezmiş gibi bir de onların ceplerindeki paraya göz dikiyor. Göz diktikleri parayı paylaşamayınca ise kendi içlerinde kavgaya tutuştular.

Geçtiğimiz günlerde CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay arasında patlak veren rüşvet tartışması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Adı yolsuzluk belediyesi olarak anılan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden İmfalt Yol Yapı Sanayi Ticaret A.Ş şirketi'nin 2017 ile 2021 yılları arasında toplam 440 milyon liralık asfalt ihalesi aldığı ortaya çıkmıştı.

2017 yılından 2021 yılına kadar yaptırılan ihalelerin aynı firma tarafından alınması bu kadarına da pes dedirtirken, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ın Çerçioğlu'nu kast ederek, "Ben onların neler çaldığını biliyorum, asfalt ihalesinde 32 milyon yolsuzluk yaptılar" iddiasında bulunduğu firmanın İmfalt A.Ş şirketi olduğu belirlendi.

İmfalt A.Ş.'nin ardından Sabah Gazetesi yeni belgelere ulaştı. 2020'de iki ortaklı olarak 100 bin lira sermaye ile kurulan Martoksal A.Ş. isimli şirketin CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden 2022'de 450 milyon liralık asfalt ihalesi aldığı ortaya çıktı. Sermayesi 2021'de 1 milyona çıkarılan Martoksal A.Ş.'ye 450 milyon liralık ihale verilmesi büyük şaşkınlık yarattı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde yol yapım, bakım, onarım ve alt yapı işleri olarak 31 Ekim 2022'de çıkılan açık ihaleye 5 firma teklif verdi.

AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKAN DETAY
5 tekliften 3'ü geçerli sayılırken, ihaleyi KDV dahil 450 bin liraya Martoksal firması kazandı. İhalede Martoksal firmasından 27 milyon lira daha düşük teklif veren başka firmanın ihaleyi kazanamaması akıllarda soru işareti bıraktı.

İhale sözleşmesi 17 Ocak 2023'te imzalandı. Firmanın, sözleşmeye göre Aydın'daki cadde, bulvar ve mahalle yollarını 19 Ocak 2023 ile 8 Aralık 2024 yılları arasında asfaltlayacağı belirtildi.

2 YILDA KURULUŞ ADRESİ 3 KEZ DEĞİŞTİ
2 Yılda kuruluş adresinin 3 kez değiştiren Martoksal A.Ş.'yi 14 Ocak 2020'de İsmet Durnabaş ve Süleyman Elivar kurulduğu öğrenildi.

Şirketin kurulduktan sonra iki yıl içerisinde kamu sektöründe kazandığı ilk ihalenin Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihale olduğu öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN