At pazarlığında yeni perde! İYİ Partili Bahadır Erdem'den yerel seçimler açıklaması: İttifak yapmazsak kazanamayız

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyaset gündemini en çok meşgul eden olaylardan biri CHP içi koltuk savaşı diğeri ise İYİ Parti'nin iş birliği için farklı açıklamalarda bulunması. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu 'ittifak yok' derken Meral Akşener açık kapı bırakınca kulislerde "yerel seçimler için pazarlıkta el yükseltme" olarak yorumlandı. Tüm yaşananlar sonra İYİ Parti kesiminden her ne kadar CHP aleyhinde açıklama yapılsa da bazı isimlerden gelen açıklamalar aslında amacın tamamen pazarlık olduğunu bir kez daha gösterdi. Akşener’in Yardımcısı Bahadır Erdem, yaptığı açıklamada güç birliği yapmadan hiçbir seçimin kazanılamayacağını ifade ederken "Yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 16:25 Güncelleme 18 Eylül 2023, 16:54
At pazarlığında yeni perde! İYİ Partili Bahadır Erdem’den yerel seçimler açıklaması: İttifak yapmazsak kazanamayız

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tarihi hezimetle kaybeden 8'li koalisyonun büyük ortaklarından biri kendi içinde kaos yaşıyor, diğeri ise yenilgi için kendine düşen payı almayıp yerel seçimlerde iş birliği yok diyor.

Yerel seçimlerde iş birliği yok diyor ama aynı zamanda açık kapı bırakmaktan da geri kalmıyor. At pazarlığı deyince akla gelen ilk parti İYİ Parti'den yeni bir açıklama daha geldi.

"SEÇİM KAZANAMAYIZ"
LGBT savunuculuğu ile bilinen İYİ Partili Bahadır Erdem, "Cumhur İttifakı gerçeği sona ermedikçe önümüzdeki yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen İYİ Parti GİK toplantısında tıpkı Bahadır Erdem gibi düşünenler vardı. GİK'in perde arkasında kısaca "seçimlere tek girersek başarı elde edemeyiz" düşüncesi vardı.

"TEK GİRERSEK SIFIR ÇEKERİZ, OYA GÖRE İŞ BİRLİĞİ YAPALIM"
İYİ Partili Ahmet Zeki Üçok, "Tek başımıza girdiğimizde sıfır il ve sıfır ilçe kazanıyoruz. CHP bizsiz girerse üç il kazanabiliyor. Diğer illeri kaybediyor. İttifaksız girdiğimizde Türkiye'de her taraf Cumhur İttifakı ve HDP'nin olacak" diyerek "Oya göre iş birliği yapalım" teklifinde bulundu.

"CHP İLE PAZARLIK PAYI YÜKSEK BİR MÜZAKERE YAPALIM"
İYİ Partili Mehmet Aslan ise pazarlıktan yanaydı. Aslan, CHP ile pazarlık payı yüksek bir müzakere yapılabileceğini ve akılcı bir ittifak kurulabileceğini vurguladı. "Vermiyorlarsa kendileri bilir. Ama gelirlerse niye hayır diyelim" diye konuştu.

Aslan, kazanılacak belediyelerle 2028'e daha güçlü girileceğini anlattı. "Elimizde iki büyükşehir, İstanbul'da dört – beş ilçe olsa güçlü olmaz mıyız?" diye sordu.

İYİ PARTİ SON ANA KADAR SIKIŞTIRACAK
Gelinen bu noktada 81 ilde aday çıkaracaklarını duyuran İYİ Parti'nin son ana kadar CHP'yi sıkıştırcağı, Meral Akşener ve kurmaylarının "Ne koparsak kardır" düşüncesiyle hareket ettiği somut bir şekilde ortaya çıkıyor.

TAKVİM.COM.TR YAZDI: FONDAŞ 'EL YÜKSELTME' OYUNUNU İTİRAF ETTİ
Meral Akşener'in 'CHP'den ne koparsam kardır' mottosuyla yürüttüğü at pazarlığı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçimlerde 81 ilde de kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı.

Takvim.com.tr'nin haberleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı "pazarlıkta el yükseltme hamlesi" olarak değerlendirilen kararla ilgili CHP yandaşları da oyunu itiraf etti.

Fondaş Fatih Portakal, Sözcü TV'deki programında İYİ Parti'nin blöf yaptığını belirterek "Siz rahat olun Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Matematik ortada" ifadelerini kullandı.

PLANLARI ORTAYA ÇIKINCA KİME SALDIRACAKLARINI ŞAŞIRDILAR
Takvim.com.tr, İYİ Parti ve Meral Akşener'in yerel seçimler öncesi pazarlıkta el yükseltme hamlesini satır satır manşet manşet okurlarına aktardı. Fatih Portakal da oyunu itiraf edince İYİ Partililer resmen çılgına döndü. Portakal'ı hedef tahtasına koyan İYİ Parti A Takımı, zehir zemberek ifadeler kullandılar.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan da konuya kayıtsız kalmadı.

"HANIMEFENDİNİN DERDİ EL YÜKSELTMEK"
Soçi dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz" dedi.