Akıl tutulmasının böylesi! Seçim kaybetme uzmanı Kılıçdaroğlu her seferinde bileğini büken Başkan Erdoğan'ın kapasitesini sorguladı

Değişim tartışmalarıyla koltuğu sallantıya düşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan'ı hedef alarak üzerindeki tepkileri sönümlemek, hedef saptırmak istedi. Başkan Erdoğan karşısında girdiği her seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın kapasitesini sorgulaması büyük bir akıl tutulması olarak kayıtlara geçti. Bu bağlamda Takvim.com.tr Kılıçdaroğlu'nun 'kapasite'sini gözler önüne seren skandal gaflarını sizler için derledi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 16:24 Güncelleme 14 Eylül 2023, 16:44
Akıl tutulmasının böylesi! Seçim kaybetme uzmanı Kılıçdaroğlu her seferinde bileğini büken Başkan Erdoğan’ın kapasitesini sorguladı

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta büyük bir hezimete uğrayan, sonrasında parti içinde çıkan 'değişim' tartışmasıyla koltuğu sallantıya düşen Kemal Kılıçdaroğlu, üzerindeki tepkileri sönümlemek için sistematik bir şekilde Başkan Erdoğan'ı hedef almaya başladı.


KOLTUĞU SALLANTIDA AMACI HEDEF SAPTIRMAK
G20 üzerinden provokasyona soyunan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan küresel güçlere boyun eğdi" sözleriyle büyük tepki çekti.

Bay Bay Kemal'in hedef saptırma emelli provokasyonu bununla da sınırlı değildi. Katıldığı bir programda yeni anayasa çalışmaları ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın kapasitesi ne? Anayasa yapacakmış, prompter'a bakmadan iki cümle kurabilir mi?" sözlerini sarf etti.



AKIL TUTULMASI
Karşısında çıktığı her seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kapasitesini sorgulaması büyük bir akıl tutulması olarak kayıtlara geçti.

Kılıçdaroğlu'nun Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sistematik provokasyonuna AK Parti'den tepki gecikmedi.



SEÇİM KAYBETME UZMANI KILIÇDAROĞLU'NUN KAPASİTESİ NEDİR?
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan resmi sosyal medya hesabından "Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız hakkında "Anayasa yapacakmış, prompter'a bakmadan iki cümle kurabilir mi?" dedi. Elindeki yazılı metni dahi okuyamayan, seçim kaybetme uzmanı Kılıçdaroğlu'nun kapasitesi nedir?" açıklamasını yaptı.

Yaşanan bu gelişmeler ışığında Kılıçdaroğlu'nun kapasitesini gözler önüne seren skandal gaflarını sizler için derledik;



TARİHİ GAF: SAKARYA MUHAREBESİ SAKARYA'DA YAPILDI
Kılıçdaroğlu Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri'nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını söylemişti.

Tarihi gerçeklerden bihaber olan, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin nerede olduğunu bilmeyen Bay Bay Kemal, "Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya... Sakarya'ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir" ifadelerini kullanmıştı.




MERSİN GÜNDEYDOĞU'DA
Akdeniz'in incisi Mersin'in Güneydoğu'da olduğunu söyledi.



KAĞITHANE DEĞİL KAĞITTEPE...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu dönemde "Ben İstanbul'u Kadir Topbaş'tan daha iyi biliyorum" şeklinde iddialı sözler sarf eden Kılıçdaroğlu, Kağıthane'yi Kağıttepe olarak adlandırdı.

ÇORUM ÜLKE TRAKYA İLÇE
Çorum'u ihracat yapan bir ülke olarak ilan etti, Trakya'nın ilçe olduğunu söyledi.



KAPALI MARAŞ NERESİ?
KKTC'de bulunan ve 46 yıl sonra yeniden ziyarete açılan Kapalı Maraş ile ilgili yöneltilen bir soruyu "Kapalı Maraş neresi?" olarak yanıtladı.