Başkan Erdoğan'dan net mesaj: Türkiye'siz koridor olmaz

G 20 liderler zirvesi'ne katılan Başkan Erdoğan, Dönüşte gazetecilerle sohbet etti. Doğu-batı arasındaki bir koridorun muhakkak Türkiye'den geçmesi gerektiğini söyledi: Bizim de attığımız adımlar var. Irak, Katar, Abu Dabi ve Türkiye'den Avrupa'ya giden bir koridordan bahsediyoruz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2023 Güncelleme 12 Eylül 2023, 07:01
Başkan Erdoğan’dan net mesaj: Türkiye’siz koridor olmaz

İÇİNDEKİLER

Hindistan Başbakanı'nın gündeme getirdiği Hindistan- Orta Doğu-Avrupa Tren Hattı projesi var! Ama doğudan batıya trafik için en uygun hat, Türkiye'den geçmeli. Bizim de attığımız adımlar var. Irak, Katar, Abu Dabi ve Türkiye'den Avrupa'ya giden bir koridordan bahsediyoruz!

Enflasyonla mücadelede de biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Gelecek sene bu vakitlerde çok net bir düşüş göreceğiz. Yerel seçimlerde ise CHP'nin eline düşen şehirlerimizi inşallah kurtaracağız. Bunlarla daha fazla gidilmez. Evlere şenlik Genel Başkanlarının durumu da farklı değil.

Erdoğan, dün Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüşüp Karabağ'da kalıcı barışın gerekliliğine dikkat çekti.

O ŞEHİRLERİMİZİ CHP'DEN KURTARACAĞIZ!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da gerçekleşen G-20 Zirvesi sonrası Türkiye'ye dönerken uçakta iç ve dış siyaset, dünyadaki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Muhalefete de mesaj yolladı:
- Biz bu belediye başkanlığını İstanbul'da da yaptık, Ankara'da da yaptık. Bizim belediye başkanlığımızın kalitesi, seviyesi nedir? Bunu İstanbullu gayet iyi bilir, Ankaralı gayet iyi bilir.
- Bir İzmir'e bakın. İzmir'in belediyeciliği ne durumda görüyorsunuz. Şu anda İzmir bir felaketi yaşıyor. Maalesef şu anda oralarda yaşayan vatandaşlarım 'illallah' diyor.



- Adana'ya bakın, Mersin'e bakın aynı. Buralarda yapılan hizmetin ne olduğunu yaşayanlar biliyor.
- Hangi sel afetinde giydin çizmeleri geldin sel afetiyle mücadele ettin? Bunların böyle bir derdi yok.
- Onun için burada en büyük karar merci İstanbulludur, Ankaralıdır ve onlar da Adana olsun, Antalya olsun, Mersin olsun, bütün buralarda inanıyorum ben, en güzel kararı milletim verecek.
- Tüm milletimiz, masada dönen pazarlıkları, masa altından kimlerin birbirini tekmelediğini gördü, daha da görecektir.
- Artık milletim bunların gerçek yüzünü gördü. Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülke böyle kifayetsizlerin elindeki bir muhalefeti hak etmiyor.
- Girdikleri tüm seçimi kaybetmelerine rağmen, "başarılıyız" açıklamaları bile yaptıkları işi ciddiye almadıklarını, seçmenleriyle dalga geçtiklerini gösteriyor.
- Başarılıyız açıklamasını yapanlar, bardağın dolu tarafına bakmıyor. Bardağın boş olduğunu anlamayacak kadar saflar.
- Yerel seçimlerde, CHP'nin eline düşen şehirlerimizi de milletimiz tertemiz oyları ile kurtaracak ve Cumhur ittifakına verecektir. Bunun için rehavete kapılmadan çok çalışacak ve milletin gönlünü de seçimi de kazanacağız...



Başkan Erdoğan, "İnşallah biz enflasyonun belini kıracağız, bu konuda da herhangi bir endişemiz yok. Orta Vadeli Program sadece ülkemizde değil dünyada çok çok olumlu bir yankı uyandırdı" açıklaması yaptı.



G-20 Zirvesi'ne 14 lider katıldı. Dünya medyası, en çok Başkan Erdoğan'ı manşete çıkardı. Gazeteler Erdoğan'ın İsveç'le ilgili açıklamalarını, "Erdoğan gürledi, Erdoğan Rüzgarı" diye yazdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN