FETÖ firarisi Zekeriya Öz hakkında "iftira" ve "hakaret" suçlarından iddianame hazırlandı

Son dakika haberi! FETÖ firarisi eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 2014 yılında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle "Basın ve yayın yoluyla iftira" ve "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 17:59 Güncelleme 11 Eylül 2023, 17:59
FETÖ firarisi Zekeriya Öz hakkında iftira ve hakaret suçlarından iddianame hazırlandı

İÇİNDEKİLER

FETÖ firarisi eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 2014 yılında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle "Basın ve yayın yoluyla iftira" ve "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün kamuoyunda "17-15 aralık kumpas soruşturmaları" olarak bilinen ve hükümeti ortadan kaldırmayı amaçlayan, bürokratik yargı darbesi girişimi sürecinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Öz'ün söz konusu kumpas soruşturmalarını koordine ettiği anlatıldı.

Şüpheli Öz'ün 8 Ocak 2014'te makam odasında basın açıklaması yaptığına vurgu yapılan iddianamede, Öz'ün o tarihte Başbakan olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili asılsız isnatlarda bulunması üzerine Erdoğan'ın avukatının şikayet başvurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesinin 2 Mayıs 2023'te soruşturma izni verdiği kaydedilen iddianamede, Öz'ün makamında yaptığı konuşmasına da yer verildi.

İddianamede, şüpheli Zekeriya Öz'ün Başkan Erdoğan'ın "tehdit" ve "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlarını işlediği yönünde asılsız iddialarda bulunarak iftira ve hakaret suçunu işlediği anlatıldı.

Şüpheli Zekeriya Öz hakkında, "Basın ve yayın yoluyla iftira" ve "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 2 yıl 2 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianame, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN