Başkan Erdoğan'dan ABD Başkanı Biden'a İsveç cevabı: Sizin kongreniz varsa benim de meclisim var

Başkan Erdoğan, G-20'de Biden ile ayaküstü görüştüğünü açıkladı. Aralarındaki diyaloğu şöyle anlattı: Siz 'Kongre' diyorsunuz benim de TBMM'm var. TBMM onaylamadıkça İsveç NATO'ya katılamaz. Ben Meclis'ime bağlıyım.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2023 Güncelleme 11 Eylül 2023, 07:00
Başkan Erdoğan’dan ABD Başkanı Biden’a İsveç cevabı: Sizin kongreniz varsa benim de meclisim var

İÇİNDEKİLER

Sayın Biden ile F-16 konusunu görüştük. Ama maalesef dostlar işi alıyorlar, götürüyorlar 'İsveç de İsveç' diyorlar. Bu şekilde yaklaşım, bizi ciddi manada üzmektedir.



Benim bu konuda bir cevabım var. Siz 'Kongre' diyorsunuz benim de TBMM'm var. TBMM onaylamadıkça İsveç NATO'ya katılamaz. Ben Meclis'ime bağlıyım.



Başkan Erdoğan, 9 yıl aradan sonra Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi.



Erdoğan, Hindistan'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman ile de görüştü.



YOLA DEVAM
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için bulunduğu Hindistan Yeni Delhi'de yapılan uluslararası basın toplantısında önemli mesajlar verdi:
- Tıpkı bir veba gibi yayılan İslam karşıtlığı "Tek aile, Tek Dünya, Tek Gelecek' idealine zarar vermektedir.
- Müslümanları ve mültecileri hedef alan saldırılar kimi batı ülkelerinde artık tahammül sınırlarını aşmış bazı yerlerde bir nefret furyasına dönüşmüştür.
- Hiç kimse bizden buna sessiz ve tepkisiz kalmamızı bekleyemez. Uluslararası camianın sorumlu bir üyesi olarak 'Dost acı söyler' prensibinden hareketle hakikatleri tüm açıklığıyla söylemeyi görev biliyoruz.
- Ülkemizin teklif ve gayretleriyle, kutsal kitaplara saldırı G20 bildirisinde de kınanwmıştır.
- AB Konseyi Başkanı Michel ile Avrupa Birliği'ni görüştük. Ama Michel'in tek başına karar verme yetkisi yok.
- AB üyesi ülkeler bizi 50 yıldır oyalamıştır, hala oyalıyorlar. Oyalasalar da oyalamasalar da Türkiye Türkiye'dir. Biz yolumuza devam ederiz.
- Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile görüşme yaptım. Paşinyan ile de görüşmem olacak. Bölgeyi sükunete davet etmekten başka çaremiz yok.
- Rusya Ukrayna savaşını sonlandırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Karadeniz girişimi çerçevesinde 33 milyon ton tahıl uluslararası piyasalara ulaştırıldı.
- Rusya Katar ve Türkiye olarak gıda sıkıntısı çeken Afrika ülkelerine yönelik 1 milyon ton takılın işlenerek ulaştırılmasına önem veriyoruz.
- Küresel gıda güvenliğine katkı için yakın zamanda Gıda Güvenliği Çalışma Grubu'nu toplayacağız.
- Afrika Birliği'nin G20 üyelik talebi ülkemizin güçlü desteği ile karara bağlanmıştır. Afrikalı kardeşlerime hayırlı olmasını diliyor kendilerine aramıza hoş geldiniz diyorum.
- Ülkemize sığınan 4 milyonu aşkın mazlum ve mağdura sahip çıkıyoruz. Şimdiye kadar 600 bin Suriyeli güvenli ve onurlu şekilde vatanlarına geri döndü...



Erdoğan, Rajghat Anıt Mezarı'nda "Barış Duvarı"nı imzaladı

G20 DİPLOMASİSİ



Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'i kabul etti.



Erdoğan ve Sisi son olarak 9 yıl aranın ardından Hindistan'da ikili ilişkileri görüştü.

- Başkan Erdoğan, zirveye özel davetli olarak katılan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile de bir araya geldi. Mısır'ın isteği üzerine gerçekleşen Erdoğan-Sisi görüşmesinde ikili ilişkiler bölgesel ve küresel meselelerin gündeme geldiği bildirildi. Mısır yönetiminin Türk işadamlarına desteğin önemli olduğunu belirten Erdoğan, LNG, nükleer enerji, kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğini canlandırmak istediklerinin altını çizdi..
Brezilya'nın 1 Aralık'tan itibaren üstleneceği G20 dönem başkanlığı 2025'te Güney Afrika'ya, 2026'da da ABD'ye geçecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN