CHP'li İBB yönetimindeki İSKİ vatandaşı çileden çıkardı! Evindeki musluğu açan vatandaşlar çamurlu su şoku yaşadı

Son dakika haberi! CHP'li İBB'nin işbilmezliği İstanbulluyu canından bezdirmeye devam ediyor. Toplu taşımada yaşanan skandal olaylar İstanbullunun canını tehlikeye atarken şimdi de İSKİ'de çamurlu su rezilliği patlak verdi. Anadalu yakasında okulların açılmasına saatler kala sular kesilirken, bir süre sonra bölgeye verilen su çamurlu olarak aktı. Vatandaşlar isyan etti.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 22:32 Güncelleme 11 Eylül 2023, 12:12
CHP’li İBB yönetimindeki İSKİ vatandaşı çileden çıkardı! Evindeki musluğu açan vatandaşlar çamurlu su şoku yaşadı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde skandallar bitmek bilimiyor.



Toplu ulaşım konusunda İstanbulluyu adeta canından bezdiren İBB'de bu sefer de İSKİ skandalı vatandaşları isyan ettirdi.

İSTANBULLUNUN ÇAMURLU SU İSYANI I VİDEO İZLE



OKULLARIN AÇILMASINA SAATLER KALA SULAR KESİLDİ
Okulların açılmasına saatler kala İstanbul'da veliler yaşanan su kesintisine isyan etti. Akşam saatlerinde Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Beykoz ilçelerinde sular kesildi.



ÇAMURLU SU AKTI
Bir süre sonra su verilen bölgelerde başka bir skandal daha patlak verdi. Üsküdar ve Ümraniye'de musluklardan çamur aktı.



VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
Vatandaşlar CHP'li İBB yönetimindeki İSKİ'nin iş bilmezliğine isyan etti. Bir vatandaş paylaştığı görüntülerde musluklardan çamurlu su aktığı görülürken, videoya alan kişinin "Bu ne ya" diyerek tepki verdiği görüldü.



Bir diğer vatandaş ise "İSKİ teşekkürler , musluklardan fanta akıtmak müthiş hizmet" diyerek tepki gösterdi.

İSTANBULLUNUN ÇAMURLU SU İSYANI I VİDEO İZLE

HANGİ STANDARTLARI UYGULUYORSUN?
Bir başka vatandaş ise çamurlu su videosu eklediği paylaşımında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da etiketleyerek, "Musluktan akan sularda hangi standartları uyguluyorsun?" ifadesini kullandı.



"ÇOCUKLAR BANYO YAPACAK SUYUN HALİNE BAK"
Ümraniye Atakent Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirten bir vatandaş, paylaşımında İSKİ'nin resmi hesabını da etiketleyerek, şunları yazdı: "Bu akan suyun hali nedir böyle İSKİ? Yarın okullar açılıyor. Çoluk çocuk banyo yapacak, suyun haline bak. Litrelerce suyu düzelir diye boşa akıttık, hala çamur akıyor çeşmeden."


"TEMİZ ATIYORSUN KİRLİ ÇIKIYOR"
Bir vatandaş sosyal medya hesabından, "İstanbul'da farklı ilçelerde kirli su problemi yaşanmaya başladı. Tüm çeşmelerden kirli su akmaya devam ediyor. Temiz çamaşırları atıyorsun makinaya, kirletip çıkarıyorsun. Böylece kendilerinin kirli çamaşırları ortaya çıktığında çok belli olmuyor, sinsi planlar." ifadelerini kullandı.



İSKİ'NİN BEYKOZ'DAKİ ALT YAPI ÇALIŞMASI ÇİLEYE DÖNDÜ
Öte yandan CHP'li İBB yönetimindeki işbilmezliği bununla sınırlı kalmamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ye bağlı İSKİ tarafından Beykoz Mithat Efendi Caddesi ile Fevzi Paşa Caddesi'nde alt yapı çalışması başlatmıştı.

1.5 AYDA TAMAMLANAMADI
1.5 ay önce başlatılan çalışma şimdiye kadar tamamlanamadı.

Aradan geçen süre zarfında cadde kazılırken caddenin bazı bölümleri araç geçişine kapatıldı. Uzun süren çalışmaların ardından kazılan yerler toprakla kapatılarak cadde araç trafiğine açıldı. Ancak bu defa da toprak sebebiyle oluşan tozlar cadde üzerinde iş yeri bulunan esnafı mağdur etti.



ELEKTRİK VE İNTERNET KABLOLARI KOPTU
Çalışmalar sırasında elektrik, internet kabloları kopartılan suları kesilen esnaf, bu defa da tozdan dolayı sıkıntı yaşamaya başladı.

Çalışmaların ne zaman biteceği bilinmezken toz oluşumunun engellenmesi için yapılan sulama çalışmaları da caddeyi çamur içinde bıraktı. Yapılan çalışmaların biran önce bitmesini isteyen vatandaşlar ve bölge esnafı dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.



"BİZİ PANDEMİDEN BETER DURUMA SOKTULAR"
Çalışmalar sebebiyle büyük sıkıntı yaşayan elektrik ve internet kabloları kopan suyu kesilen esnaf Uğur Bayraktar, "1.5 önce bu çalışmalar başladı. İSKİ'nin kanal borularını değiştiriyorlar. 1.5 aydır bu rezilliği yaşıyoruz. Daha önceden halka ve esnafa bir haber verilseydi bizler de kendimize göre tedbir alırdık. Her taraf toz içinde. Kanalizasyon çalışması yapıyorlar bizim elektrik hattımızı koparttılar. Bilgisayarlarımız yandı. Bütün içindeki programlar ve yazılımlar gitti. İnternet kablosunu koparttılar. Sularımız kesildi, 3 gün su gelmedi. Esnaf olarak o kadar büyük mağduriyetin içindeyiz ki bizi pandemiden beter duruma soktular.

Ne zaman bitecek bilmiyoruz. Kimse cevap vermiyor. Geçen bir işçi para geldikçe yaptıklarını söyledi. Beykoz halkına reva görülen bu mudur? Bu rezilliğin de ne zaman biteceği muamma. Elektrikler kesilince günlük ürünlerimiz çöp oldu. Şuan internetim de yok" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN