Gizli imza açık yalan! Eren Erdem Ümit Özdağ'ın MİT iddiasına kılıf uydurdu: Kılıçdaroğlu MİT üzerinden pazarlık yapılmayacağını bilir

8'li koalisyon bileşenleri Ümit Özdağ'ın pimini çektiği 'gizli protokol' bombası ile sarsılmıştı. CHP panikleyip '3 bakanlık ve MİT Başkanlığı'ndan oluşan protokolü inkar etse de Özdağ, "Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir" çıkışında bulunup 'belge yayınlarım' resti çekmişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum" diyerek gizli protokolü kabul etmişti. CHP'li Eren Erdem ise katıldığı bir programda, Özdağ'ın 'MİT Başkanlığına Zafer Partisi'nin uygun göreceği birinin atanacağı' iddialarını yalanlayıp, "CHP Genel Başkanı devlet terbiyesi olan bir siyasi liderdir, MİT üzerinden pazarlık yapılmayacağını bilir." skandal ifadeler kullandı.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 23:38 Güncelleme 10 Eylül 2023, 05:47
Gizli imza açık yalan! Eren Erdem Ümit Özdağ’ın MİT iddiasına kılıf uydurdu: Kılıçdaroğlu MİT üzerinden pazarlık yapılmayacağını bilir

İÇİNDEKİLER

Çifte seçimlerde büyük bir hezimete uğrayan 8'li koalisyon bileşenleri şimdi de 'gizli protokol' krizi ile boğuşuyor. Seçimlerde büyük bir hezimete uğrayan CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği FETÖ ve PKK'nın destek verdiği 8'li koalisyonun bileşenleri 'gizli protokol' kriziyle birbirlerine girmişti.

EREN ERDEM ÜMİT ÖZDAĞ'IN 'MİT' İDDİALARINI YALANLADI I VİDEO İZLE

KÜÇÜK ORTAKLAR ARASINDA 'GİZLİ PROTOKO'L KRİZİ PATLAK VERDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde 'gizli' bir protokol imzalamıştı.

ÖZDAĞ'A 3 BAKANLIK VE MİT BAŞKANLIĞI SÖZÜ
Protokole göre, Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olacağı ve birkaç bakanlık ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığını da alacağı ortaya çıkmıştı. Özdağ, yaptığı açıklamada alacakları diğer iki koltuğun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyleyip MİT Başkanlığına da Zafer Partisi'nin uygun göreceği birinin atanacağını belirtmişti.



Özdağ, "Seçilirse iç savaş çıkar" dediği Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü verdiğini dile getirdi. Bu itiraf sonrası CHP panikledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İki protokolde de İçişleri Bakanlığı ve MİT ile ilgili bir madde yer almadı" diyerek gizli pazarlığın üstünü örtmeye çalışmıştı.

BOMBAYI KILIÇDAROĞLU'NUN KUCAĞINA BIRAKTI
Ümit Özdağ ise "Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir." diyerek bombayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kucağına bıraktı. İddiasının yalanlanması halinde belgeyi paylaşacağını söylemişti.

Gelişme üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'ndan itiraf niteliğinde bir çıkış geldi ve "Aramızda özel bir protokol var. Bunun paylaşılmasının etikliğine dair de yorum yapmak istemiyorum" demişti.



AKŞENER'DEN SERT TEPKİ
Gizli mutabakattan haberi olmadığını dile getiren Meral Akşener, "Daha Bakanlıkları bile bölüşmemiştik. Hangi bakanlık hangi partide olacak, bunlar konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak isabetli olmamıştır" demişti.


KILIÇDAROĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE REST: "KENDİ HAKKIMDAN BAKANLIK VERDİM"
Bay Bay Kemal kendisini protokol konusunda eleştiren İYİ Parti'ye ayar vermeyi de ihmal etmedi ve "Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim" sözleriyle rest çekmişti.


CHP'Lİ EREN ERDEM ÜMİT ÖZDAĞ'IN 'MİT' İDDİALARINI YALANLADI
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, katıldığı bir canlı yayınında Özdağ'ın iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

EREN ERDEM ÜMİT ÖZDAĞ'IN 'MİT' İDDİALARINI YALANLADI I VİDEO İZLE

"KILIÇDAROĞLU DEVLET TERBİYESİ OLAN BİR LİDER"
"Çok net söylüyorum, bir polemik yaratmak için söylemiyorum, bakanlıklar verilir bunlar yürütme organının unsurlarıdır." diyen Erdem, "MİT bir devlet kurumudur. CHP Genel Başkanı devlet terbiyesi olan bir siyasi liderdir, MİT üzerinden pazarlık yapılmayacağını bilir." adeta skandal ifadeler kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN