Vedalaşma sırasında Başkan Erdoğan ve Putin arasında ilginç diyalog: Sparta Prag’daki futbolcunun adını soracağım

Dünyanın merakla takip ettiği Soçi Zirvesi sona erdi. Başkan Erdoğan vedalşama sırasında Putin ile sohbeti merak uyandırdı. Başkan Erdoğan'ın "Sparta Prag’da ki futbolcunun adını soracağım" dedi. Başkan Erdoğan'ın bu sözleri 'Acaba hangi futbolcu?' sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'den ayrılarak yurda döndü.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 18:04 Güncelleme 04 Eylül 2023, 19:32
Vedalaşma sırasında Başkan Erdoğan ve Putin arasında ilginç diyalog: Sparta Prag’daki futbolcunun adını soracağım

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de bir araya geldi. Tüm dünyanın merakla takip ettiği zirvede Rus Sanatoryum'daki görüşme, yaklaşık 3 saat sürdü.

BAŞKAN ERDOĞAN VE PUTİN ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG I VİDEO İZLE



Toplantı, yaklaşık 1,5 saatlik heyetler arası görüşmenin ardından baş başa çalışma yemeğiyle devam etti. Daha sonra ikili ortak basın açıklamasında bulundu.

KİM BU FUTBOLCU?
Sona eren zirvenin ardından vedaşlaşma anında Başkan Erdoğan ve Putina arasında ilginç bir diyaloga sahne oldu.



Başkan Erdoğan'ın "Bende bekliyorum" sözlerine Putin'in "Anlaşıldı temas halinde olalım iyi yolculuklar" görüldü. Başkan Erdoğan'ın ise devamında "Sparta Prag'da ki futbolcunun adını soracağım" sözleri 'Acaba hangi futbolcu?' sorusunu akıllara getirdi.



BAŞKAN ERDOĞAN RUSYA'DAN AYRILDI
Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle geldiği Rusya'nın Soçi şehrinden günübirlik çalışma ziyaretini tamamlayarak "TUR" uçağıyla saat 17.50'de ayrıldı.



Başkan Erdoğan'ı, Soçi Uluslararası Havalimanı'ndan Krasnodar Bölge Vali Yardımcısı Aleksandr Ruppel, Soçi Belediye Başkanı Aleksey Kopaygorodskiy, Rusya Dışişleri Bakanlığı Devlet Protokolü Genel Müdür Yardımcısı İgor Bogdaşev, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile diğer yetkililer uğurladı.



Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Soçi'den ayrıldı.



BAŞKAN YURDA DÖNDÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine gittiği Rusya'nın Soçi şehrindeki çalışma ziyaretinin ardından "TUR" uçağıyla saat 19.10'da yurda döndü.

Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yetkililer karşıladı.

Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Ankara'ya geldi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN