Başkan Erdoğan'dan Hava Harp Okulu Diploma Töreni'nde önemli açıklamalar: "Artık kendi savaş uçağımızı yapıyoruz"

Başkan Erdoğan, genç teğmenlerin mezuniyet töreninde önemli mesajlar verdi. “Artık kendi savaş uçaklarını geliştirip üretebilen bir ülke haline geldik” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2023 Güncelleme 01 Eylül 2023, 07:00
Başkan Erdoğan’dan Hava Harp Okulu Diploma Töreni’nde önemli açıklamalar: Artık kendi savaş uçağımızı yapıyoruz

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Üniversitesi, "Kara, Deniz ve Hava"da görev alacak genç teğmenleri mezun etti. Törenlere Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılıp, TSK'ya güç katacak subaylara diplomalarını verdi. Erdoğan, genç subaylarımızla gurur duyduğunu söyledi. Kara Harp Okulu'ndan bin 13 öğrenciye, Deniz Harp Okulu'ndan 466 öğrenciye, Hava Harp Okulu'ndan ise 452 öğrenciye diplomasını verdi.

Erdoğan, törenlerde önemli mesajlar verdi: Bu evlatlarımız terörle mücadelede, vatan savunmasında ve ülkemizi temsil ettikleri uluslararası misyonlarda başarılarıyla göz dolduruyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in daha da güçleneceğine inanıyorum. Sadece oyun kuran değil, aleyhimize olan oyunları da bozan bir ülkeyiz. Bunun hamasi bir söylemden öte hakikatin ta kendisi olduğunu son yıllarda pek çok kez gösterdik.

İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz. Yeni projelerle her geçen gün daha ileriye gidiyoruz. Artık kendi uçağımızı yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda vizyonumuzu hayata geçirmeyi sürdürdükçe Türkiye ile birlikte tüm insanlıkta şefkat ışığıyla karışılacaktır. Türkiye Yüzyılı'na sıkı sahip çıkmanızı istiyorum.

SOÇİ ZİRVESİ 4 EYLÜL'DE
Başkan Erdoğan'ın, "Tahıl Anlaşması"yla ilgili Putin ile yapacağı görüşmenin 4 Eylül'de gerçekleşeceği bildirildi. Bu zirvenin detaylarını belirlemek üzere dün Dışişleri Bakanı Fidan, Lavrov ile bir araya geldi.



TEĞMEN KILIÇ, BİN 12 SUBAYI GERİDE BIRAKTI
MSÜ Kara Harp Okulu'nu bin 13 kişi arasından devre birincisi olarak bitiren Melisa Kılıç, diplomasını da Başkan Erdoğan'ın elinden aldı.

Başkan Erdoğan, 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılış programında "Yarın (bugün) itibariyle gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN