Ali Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı'nın mucize kurtuluşunun adı: İletişim ve ulaşımdaki hız!

Yunanistan Leros Adası’nda deniz kazası geçiren Ali-Vuslat Doğan Sabancı çifti, hızlı iletişim, en hızlı tekne ve organize olan sağlık ekibi sayesinde kurtarıldı. Çiftin sağlık durumu iyi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 09:24
Ali Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı’nın mucize kurtuluşunun adı: İletişim ve ulaşımdaki hız!

İÇİNDEKİLER

İddiaya göre Sabancı ailesi, kayalığa çarpıp zodyakta sıkıştı. Suya düşen oğulları, güçlükle bota çıktı. Telefonu bulup yakınlarını aradı! Tüm aile, ayaklandı. WhatsApp gruplarından yakında yat var mı diye araştırıldı.



Aydın Doğan'a ait Bodrum Marina'daki en hızlı bir tekne yola çıktı.

Ayrıca 5 doktor toplandı. Kısa süre sonra Türk hekimler, tanıdıklar ve aile üyeleri Leros'daydı. Hemen İstanbul'a getirilen çifti, bu hamleler kurtardı.

'HIZ'IR ACİL KURTARDI
Esas Holding'in patronu Ali Sabancı, eşi Vuslat Doğan Sabancı, oğulları Emrecan ve Kaan Ali ile Ege'de tatil yaparken 24 Ağustos'ta saat 20.30'da Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında kullandığı Zodyak bot ile kayalıklara çarptı.

O andan itibaren denizde can pazarı yaşandı. Edinilen bilgilere göre; kazada denize düşen Emrecan ve Kaan, soğukkanlı davrandı. Tekrar bota çıkıp ön tarafta sıkışan babası ve annesini kurtarmaya çalıştı. Ardından telefonla yakınlarına ulaştı. Yardım çağrısı yaptı. O andan itibaren tam bir "Hızır acil" planı uygulandı.

Öncelikle kaza aile büyüklerinden saklandı. WhatsApp gruplarından Leros'a yakın olan Türk olup olmadığı araştırıldı. Üstü kapalı yazışmalarla iletişim sağlandı.

MÜTHİŞ TRAFİK
Ardından Aydın Doğan'a ait Bodrum Marina'dan en hızlı bir tekne yola çıktı. Ali Sabancı'nın ablası Emine Kamışlı, bölgede olan ABC Holding'in patronu Mehmet Başer'le irtibat kurup bilgileri almaya başladı. İki kardeş başka bir zodyak bota aldıkları anne ve babalarını, Leros Hastanesi'ne kaldırdı.

O sırada Bodrum Amerikan Hastanesi'nden yola çıkan Türk doktorlar da hastaneye gidip Sabancı çiftine uygulanan ameliyatları takibe aldı. Ertesi gün deniz ambulansıyla Bodrum'a getirilen Sabancı çifti, uçakla ulaştırıldıkları İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bugüne kadar 4 ameliyat geçiren Ali Sabancı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı hatırlatıldı. Vuslat Doğan Sabancı'ya da bir dizi estetik operasyon yapılmaya başlandığı vurgulandı. Sağlık uzmanları, kazadan mucizevi şekilde kurtulmalarını, hızlı ve organize hareket edilmesine bağladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN