İbrahim Haskoloğlu'nun 'açığa alınan polis' provokasyonu kısa sürdü! Vali Gül: Açığa alınmadı başarı belgesi ile ödüllendirildi

Bayrampaşa'da , bir polis memuru otobüs durağında bulunan kişileri bıçakla tehdit eden bir kişiyi ayak bileğinden vurarak yakalamıştı. Sosyal medyada sözde gazetecilik yapan İbrahim Haskoloğlu ise olay üzerinden yeni bir provokasyon girişiminde bulundu. Haskoloğlu polis memurunun açığa alındığına dair skandal bir yalaan habere imza attı. Konuya ilişkin İstanbul Valisi Davut Gül açıklamada bulunarak, haberin yalan olduğunu ve polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 18:03 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 18:17
İbrahim Haskoloğlu’nun ’açığa alınan polis’ provokasyonu kısa sürdü! Vali Gül: Açığa alınmadı başarı belgesi ile ödüllendirildi

İÇİNDEKİLER

Bayrampaşa'da, bir polis memuru otobüs durağında bulunan kişileri bıçakla tehdit eden şüpheliyi ayak bileğinden vurarak yakaladı.

AÇIĞA ALINAN POLİS PROVOKASYONU KISA SÜRDÜ I VİDEO İZLE



Muratpaşa Mahallesi Eski Edirne Asfaltı Caddesi'nde bıçak çeken bir kişi otobüs durağında bekleyenleri tehdit etmeye başladı. Göreve giden çevik kuvvet polisi durumu fark edip şüpheliyi bıçağı bırakması için uyardı.

Uyarıları dikkate almayan şüpheli polis memurunun üzerine doğru yürümeye başladı. Polis memuru bu sırada silahıyla ateş ederek şüpheliyi sağ ayak bileğinden vurdu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.



Yaralı şüpheli ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. İncelemede şüpheli Volkan L'nin 49 suç kaydı olduğu belirlendi. Olay bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

SÖZDE GAZETECİ KÜÇÜK İBO YİNE SAHNEDE
Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemlerde sosyal medyadan sözde gazetecilik yapan İbrahim Haskoloğlu kendisine bir hacker grubunun ulaştığını öne sürerek e-devlet verilerinin çalındığını iddia etmişti.

Yalanını sürdüren Haskoloğlu bununla yetinmeyerek Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğunu öne sürdüğü kimlikler paylaşmıştı.



'POLİS AÇIĞA ALINDI' PROVOKASYONU
Sözde gazeteci İbrahim Haskoloğlu Bayrampaşa'da meydana gelen olay üzerinden provokasyona soyundu. Otobüs durağında bulunan kişileri bıçakla tehdit eden kişiye müdahale eden polis memurunun açığa alındığı yalanını ortaya attı.



İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Davut Gül konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Sözde gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun haberini alıntılayan Vali Gül, haberin doğru olmadığını ve polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini açıkladı.

AÇIĞA ALINAN POLİS PROVOKASYONU KISA SÜRDÜ I VİDEO İZLE



GÖNDERİYİ APAR TOPAR SİLDİ
Bir provokasyon oyunu daha elinde patlayan sözde gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Vali Gül'ün açıklamasında sonra haberi kaldırdı.



ETKİ AJANLIĞININA SOYUNMUŞTU
İbrahim Haskoloğlu isimli sözde gazeteci geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden etki ajanlığına soyundu.

BAŞKAN ERDOĞAN VE HAKAN FİDAN'IN 'SAHTE KİMLİKLERİNİ' PAYLAŞTI
Kendisine bir hacker grubunun ulaştığını ve e-devlet verilerinin çaldındığını iddia eden İbrahim Haskoloğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğunu öne sürdüğü kimlikler paylaştı.

Haskoloğlu, hacker grubunu test etmek adına kişisel bilgilerini de istediğini iddia ederek "Bana ait gönderdikleri her veri doğruydu" dedi.

'DEVLETTE GÜVENLİK AÇIĞI' ALGISINI İŞLEMEYE ÇALIŞTI
'Devlette güvenlik açığı olduğu' algısını işlemek için seri tweetler atan ve görseller paylaşan Haskoloğlu'na Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yalanlama geldi.

Yapılan açıklamada Haskoloğlu'nun iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, "Verilerin sızdırılmasına yönelik herhangi bir zafiyetin olmadığı tespit edilmiştir. Veri tabanlarında çipli kimlik kartı görselleri de yer almamaktadır." ifadelerine yer verildi.

BİLGİLERİN SAHTE OLDUĞU SÖYLENMESİNE RAĞMEN PAYLAŞTI
Öte yandan İbrahim Haskoloğlu'nun paylaştığı bilgi ve kimlikleri daha önce çeşitli kurumlara ve kişilere gönderdiği kendisine bilgilerin gerçek olmadığının söylenmesine rağmen geçtiğimiz gece söz konusu paylaşımları yaptığı da öğrenildi.

KİMLİKLERDEKİ İMZALAR AYNI
Kimliklerin sahte olduğunun bir kanıtı da kimlikler üzerindeki yer alan imzalar oldu.

Sosyal medyaya düşen sahte kimliklerden İbrahim Haskoloğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın fotoğraflarının yer aldığı kimliklerdeki imzaların aynı olduğu görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN