CHP HDPKK kol kola! Mehmet Yalçın Yılmaz’dan çarpıcı açıklama: Kayyum atanmaması için adaylarını CHP listelerinden seçime sokacaklar

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na açıkca desteğini açıklayan HDPKK'dan yerel seçimler öncesi ittifakın sürdürülmesine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, terörün siyasi ayağı HDP ve CHP’nin 2024’te yapılacak yerel seçimlerde ittifak kuracağına ilişkin iddiaları katıldığı televizyon programında değerlendirdi. Yılmaz, "CHP'nin de HDP ile olan ilişkisinde açılım arayışında olduğunu düşünüyorum” dedi.. Yılmaz sözlerinin devamında, "HDP, CHP'li bir belediye başkanına kayyum atanmayacağını düşünüyor. Bu nedenle HDP'li isimlerin CHP listelerinden aday çıkarılabilir" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 06:31 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 12:09
CHP HDPKK kol kola! Mehmet Yalçın Yılmaz’dan çarpıcı açıklama: Kayyum atanmaması için adaylarını CHP listelerinden seçime sokacaklar

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde bozguna uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu istifaya yanaşmazken, arkasına HDPKK'yı alarak değişim çağırılarına kulaklarnı tıkadı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı karşısında aldıkları yenilginin ardından birbirlerine düşen 8'li koalsiyonun bileşenleri gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde çeşitli pazarlıklara başladı.

Yerel seçimler öncesi kurultaya giden CHP'de genel başkan olması beklenen Kılıçdaroğlu'nun bu seçimlerde de HDP ile pazarlık masasına oturması kuvvetli bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KANDİL'E SELAM
Nitekim seçimler öncesi "HDP ile bazı konularda birliktelik olacak" ifadelerini kullanarak PKK üssü Kandil'e selam çakan Kılıçdaroğlu, bu konuda net bir tavır ortaya koydu.

Diğer yandan CHP Milletvekili Yunus Emre yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın yerel özerklik talebini yerine getireceklerini söyledi.

CHP'nin PKK ve HDP'ye verdiği sözler ve PKK'dan gelen bu açıklamalar ortadayken, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaptığı açıklamada terör örgütü PKK ile müzakere edeceklerini söyleyerek "PKK'ya silah bıraktıracağız, müzakere edeceğiz, parlamentoda bunu yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler öncesi HDP'nin ittifak konusundaki tavrının ne olacağı merak edilirken HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder açıklamalarda bulundu.

HDP ŞARTINI SUNDU
Önder "Bence kendi içindeki sağcılardan da bu süreci arındırarak sol bir anlayışla, halkçı bir anlayışla ve adaylarla ve süreçlerle yaklaşırlarsa tabii ki her şey yeniden değerlendirilir." dedi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Star Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi CHP-HDP ittifakının nasıl şekilleneceğini katıldığı televizyon programında aktardı.

"CHP, HDP İLE İLİŞKİSİNDE AÇILIM ARAYIŞINDA"
CHP ile HDP'nin gelecek yıl yapılacak seçimlerde de ittifak kuracağı ve ortak listelerle seçime girebilecekleri iddia edildi. Yılmaz, "CHP'nin de HDP ile olan ilişkisinde açılım arayışında olduğunu düşünüyorum." dedi.

'CHP LİSTELERİNDEN SEÇİME SOKACAKLAR' İDDİASI
Sözlerinin devamında, "HDP, CHP'li bir belediye başkanına kayyum atanmayacağını düşünüyor. Bu nedenle HDP'li isimlerin CHP listelerinden aday çıkarılabilir" ifadelerini kullanan Yılmaz, "Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belli isimlerin CHP listelerinden aday çıkarılabileceğine dair duyumlar alıyoruz. Meclis üyeleri de belirlenmiş şekilde çıkartılabilir. Şunu düşünüyorlar, 'CHP'li bir belediye başkanına kayyum atanamaz' diyorlar. 'Türkiye'de büyük tepki doğurur' algısıyla hareket ediyorlar.

Şu anda herkes çalışıyor. Bu partiler yerel yönetimlerde var olmak için." şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN