İngiltere merkezli BBC Özgür Özel'in yol haritasını açıkladı! Tavşan yola çıkıyor

CHP'deki koltuk savaşı devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldırmayı başaramayan Ekrem İmamoğlu "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek rotasını uzun süredir unuttuğu İstanbul'a kırdı. Ekrem İmamoğlu Genel Başkanlık için de CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i işaret eden bir çıkış yaptı. Özgür Özel'in adaylığını açıklaması beklenirken İngiltere merkezli BBC Türkçe, Özel'in yol haritasını açıkladı.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 17:43 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 18:13
İngiltere merkezli BBC Özgür Özel’in yol haritasını açıkladı! Tavşan yola çıkıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yaşanan seçim hezimetinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun "Değişim" çıkışıyla koltuk kavgasına başladı.

Ekrem İmamoğlu "Zoom Cuntası" nı toplayıp paralel bir CHP bile kurdu.

EKREM İMAMOĞLU ROTAI İBB'YE KIRDI ÖZGÜR ÖZEL'İ İŞARET ETTİ
Ancak geçtiğimiz hafta geri adım atan Ekrem İmamoğlu "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek rotayı tekrar İBB Başkanlığı adaylığına kırdı.

Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkanlık için "Sorumluluktan kaçmam" diyen ve Zoom Cuntası içinde yer alan Özgür Özel'i işaret etmesi "Zoom Cuntası'nın" planını da açık etti.

Öyle ki Ekrem İmamoğlu - Özgür Özel tandemindeki 'tavşan aday' formülüne dikkat çekmekte fayda var. Ekrem İmamoğlu'nun hedefinin 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak olduğu bu süreçte de CHP'nin başında güvendiği bir ismin yer almasını istediği kulislerde konuşuluyor.

Özel'in "sorumluluktan kaçmam" çıkışları ile birlikte İmamoğlu'nu CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığını destekleyen sözleri bu planı da işaret ediyor.

TAVŞAN ADAY ÖZGÜR ÖZEL YOLA ÇIKIYOR
Yaşanan gelişmeler siyaset gündemindeki yerini korurken İngiliz BBC Özgür Özel'in yol haritasını açıkladı.

VİZYON BELGESİNİ VE ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK
BBC Türkçe'de yayınlanan haberde adaylık konusunda kesin kararlı olan Özel'in gelecek hafta vizyon belgesini, Eylül'ün ilk haftasında ise adaylığını ise kamuoyuna açıklayacağını yazdı.

Özel'in adaylık açıklamasını nasıl ve nerede yapılacağı konusunda da çalışmaların sürdüğü belirtilirken henüz mekanın belli olmadığı kesinlikle "Genel merkez ve Meclis dışında" bir mekanda yapılacağı belirtildi.

BBC'nin haberinde Özel'in adaylığını henüz açıklamamasının sebebi olarak ilçe kongrelerinin sonuçlarını görmek istemesine bağlandı.

ÖZEL MEMLEKETİNDE YENİLDİ
Öte yandan "Değişim" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel memleketi Manisa'da şok yaşadı. Manisa'nın en büyük ilçesi Yunusemre'de, Özgür Özel'in de katılarak konuşma yaptığı kongrede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ve Özel'e karşı çıkan ekibin adayı Heval Şahin Turan kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN