Akşener'in 'Büyük Taarruz'u sonrası CHP fondaşlarından İYİ Parti'ye 'yüzdelik' vuruş: "Kurnazlar, başarısızlıkta sizin de payınız var"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'ye başlattığı 'Büyük Taarruz' sonrası çarşı pazar karıştı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın "CHP'ye ağır bir fatura kesilecek" sözleri kaos ateşini harladı. Gelişme üzerine topa CHP fondaşları girdi. Fatih Portakal, Akşener'in sorumluluk almayarak kurnazca davrandığını söyledi ve başarısızlıkta sizin de payınız var. Zeytinyağ gibi üste çıkmak bu olsa gerek" dedi. Portakal, Akşener'e "Meclis seçiminde nasıl yüzde 10’un altında kaldınız? Bu büyük başarısızlık için ne diyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 17:15 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 17:31
Akşener’in ’Büyük Taarruz’u sonrası CHP fondaşlarından İYİ Parti’ye ’yüzdelik’ vuruş: Kurnazlar, başarısızlıkta sizin de payınız var

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderayak muhalefet unsurlarının binbir kaos, kavga ve dövüşüne şahitlik ediyor.

İYİ Parti tabanı 'müstakil seçim' taleplerini dillendirirken, Meral Akşener Büyük Taarruz'un yıl dönümünde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na 'taarruza' kalktı.




KILIÇDAROĞLU'NA YAYLIM ATEŞİ: "ÖNCE ŞAHSIM" DEDİ, NEFSİNE ESİR OLDU
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıın hata olduğunu dile getiren Akşener, "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" dedi.

"BEN SUSTUM %60 İLE KAZANIRIZ DİYELER SUSMADI"
Seçimin kaybedilmesinde suçu İYİ Parti'ye atan CHP kurmaylarına sert tepki gösteren Akşener, "Ben sustum, yüzde 60 ile kazanırız diyenler susmadı. Bilimsel verileri masaya koyan ben sustum, onları yırtıp atanlar susmadı. TV'lere çıkıp yüzsüz yüzsüz bize yüklemeye kalkıştılar. Bunların hepsi midemi bulandırdı. Bu sessizliği sürdürmek mümkün değil artık" ifadelerini kullandı.



İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A SALVO: "YÜREKSİZLER..."
İYİ Parti Genel Başkanı'nın gündeminde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da var idi.

İmamoğlu ve Yavaş'a 'yüreksizsiniz' diye sitem eden Akşener şu ifadeleri kullandı;

Ben bu 2 arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Hiçbir kişisel beklentim olmadan onları destekledim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım. Türk milletinden, sizlerden özür diliyorum. Önleri kesilmek istendiğinde yardımlarına koştum, yanlarında durdum, her türlü hakareti, iftirayı göğüsledim. Ama onları paçalarından tutup aşağı çekenlere engel olamadım.

Onlara bu ateşten gömleği giydiremediğim için herkesten özür diliyorum.

Allah'ım şahittir ki, ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Keşke herkes bizler kadar fedakar, yürekli olabilseydi. Maalesef olamadılar. Onlar adına da özür diliyorum. Milletimiz kadar yürekli olamayanlar için özür diliyorum.


"CHP'YE AĞIR BİR FATURAN KESİLECEK"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da katıldığı bir programda kazanılacak seçimin kaybedildiğini söyleyerek "Elbette CHP'ye ağır bir fatura kesilecek. Bundan daha normal ne olabilir" açıklamasını yaptı. "31 Mart ittifakının mimarı Sayın Akşener'dir" diyen Usta, "CHP 2019'da büyükşehirleri bizim sayemizde kazandı" mesajı verdi.



Meral Akşener ve İYİ Partili kurmayların CHP'yi hedef alan sözleri sonrası topa CHP yandaşı medyanın fondaş kalemleri girdi.

Fatih Portakal, Akşener'in sorumluluk almayarak kurnazca davrandığını söyledi ve "Başarısızlıkta hiç sorumluluk almıyor. Kurnazca bir hareketle, insanların yüzüne hiç de utanıp sıkılmadan, yüzü kızarmadan bakarak başkasının üzerinden özür diliyor. Arkadaş başarısızlıkta sizin de payınız var. Zeytinyağ gibi üste çıkmak bu olsa gerek" dedi.

"YAZIKLAR OLSUN AKŞENER"
Portakal ayrıca vatandaşların muhalif seçmene iyi bir ders vereceğini de söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Portakal son olarak Akşener'e 'Yazıklar olsun' dedi.



"MECLİS SEÇİMİNDE NASIL YÜZDE 10'UN ALTINDA KALDINIZ?"

Portakal şu ifadeleri kullandı;

"Meral Akşener'in 26 Ağustos konuşmasında söyleyeceklerini tahmin etsem de, meraktan bir dinleyim dedim. Şaşırtmadı! Başarısızlıkta hiç sorumluluk almıyor. Kurnazca bir hareketle, insanların yüzüne hiç de utanıp sıkılmadan, yüzü kızarmadan bakarak başkasının üzerinden özür diliyor. Arkadaş başarısızlıkta sizin de payınız var. Zeytinyağı gibi üste çıkmak bu olsa gerek. İyi de CB'da adayı vazgeçiremedin, Meclis seçiminde nasıl yüzde 10'un altında kaldınız? Bu büyük başarısızlık için ne diyorsunuz? Bu sorunun cevabı zaten yok. Kanımca 31 Mart'ta seçmen size ve değişmeyen muhalefete iyi bir ders verecek. Acı olansa hak etmediğiniz o koltuklarda oturmaya devam edecek olmanız. Ona da zaten kulpu şimdiden takmışsınız: 'yerel seçim genel seçim değildir.' İnsanların umudunu tükettiniz, bizi kobay gibi görmeyi alışkanlık haline getiren, üzerimizde her türlü ekonomik ve sosyal deneyi yapan bu yöneticilere mecbur bıraktınız. Yazıklar olsun!"