Saadet Partisi, CHP'yi 'Temel'li sattı! 81 ilde yerel seçimlere gireceğini ilan etti, içinde olduğu koalisyona salladı: Bunlar acemilik

14-28 Mayıs seçimlerinde CHP'den milletvekili çarpan küçük ortaklar Kemal Kılıçdaroğlu'nu satmaya devam ediyor. DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Parti'den sonra Saadet Partisi de yerel seçimlere tek başına gireceğini ilan etti. Katıldığı canlı yayından çarpıcı ifadelere imza atan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Arkadaşlarımız bütün illerde, ilçelerde ve bedellerde adayları belirlemek için ciddi bir çalışma içinde.  Biz 81 ilde aday göstereceğiz. 973 ilçede aday göstereceğiz. 360 civarında belde kalmış orada da aday göstereceğiz. Tek başımıza kendi amblemimizle seçime gireceğiz" açıklamasında bulundu. Öte yandan seçimlerde ortağı olduğu koalisyonu da hedef alan Karamollaoğlu, "Biz bir mitinge gidiyoruz. 7 kişi konuşuyor. 7 kişi konuşur mu? En fazla 3 kişi konuşur. Daha disiplinli olmalıydık. Eksiklerimiz, yanlışlarımız oldu. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalıydı. İki kişi, üç kişi konuşur ya. 7 kişi konuşur mu? 10 kişi konuşur mu?'' dedi.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023, 01:34 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 07:59
Saadet Partisi, CHP’yi ’Temel’li sattı! 81 ilde yerel seçimlere gireceğini ilan etti, içinde olduğu koalisyona salladı: Bunlar acemilik

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelen 8'li koalisyonun küçük ortakları Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçime CHP listelerinden girdi.

KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'Yİ KOPARDI
Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan fark yerken Cumhur İttifakı da Meclis'te çoğunluğu elde etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme karşılığında CHP listelerine adını yazdıran DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili Demokrat Parti ise 3 vekil kopardı.

SİYASİ TOKATÇILIK
Seçimlerin ardından CHP'nin oyu yine yüzde 25'i geçemezken küçük ortakların 40'a yakın vekil çıkarması siyasi tarihin en büyük tokatçılığı olarak kayıtlara geçti.

KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'YE SALLADI
Oy katkısı vermeden CHP'den vekil koparmakla suçlanan küçük ortaklar üstüne bir de CHP'ye salladı.

CHP'YE SALLADI: SESİ ÇOK ÇIKANLARA SORUYORUM SEÇİM KAZANMALARI MÜMKÜN MÜ YA
Babacan, "Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya" dedi. Babacan bir yerel seçim resti çekerek, "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.

İTİRAFLARDA BULUNDU
Babacan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'na karşı kaybedilen seçimler için itiraflarda da bulundu.

KÜÇÜK ORTAK BABACAN'DAN SEÇİM İTİRAFI I VİDEO İZLE

Parti olarak da içinde bulundukları koalisyonun halktan kopukluğuna dikkat çeken Ali Babacan, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." dedi.



DEVA'DAN CHP'YE 'BİZE MUHATAÇSINIZ' RESTİ
Öte ynadan DEVA Partisi'nden de CHP'ye 'Bize muhtaçsınız' çıkışı geldi.



CHP'yi bombalayan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen şu ifadelere yer verdi:

Siyasetin bir doğası var CHP'nin kurulduğu günden bu yana tarih boyunca seçimlerde aldığı oylarla eğer CHP tek başına hiçbir ortağa ihtiyaç duymadan %50+1 alacağını inanmış olsaydı bu ittifak ve işbirliklerini matematik olarak ihtiyaç duyar mıydı?

CHP'nin bütün seçimlerde aldığı oy ortada. Cumhurbaşkanı adayının da 50+1'e ihtiyacı varken; "CHP'nin tek başına 50+1'i almaya ihtiyacı yoktu. O nedenle bu masanın kurulmasına öncülük etti. Biz de siyaseten bunu doğru bularak dahil olduk" demek CHP yöneticilerini niçin incitsin? Bugüne kadar münferit olarak açıklama yapan birkaç milletvekili arkadaş dışında, ne sayın Kılıçdaroğlu'nun ne CHP'nin yöneticilerinden 6'lı masa paydaşlarına karşı ortaklık hukukunu zedeleyen bir ifade biz duymadık.

2019 yılında Türkiye'de sadece bir Büyükşehir İYİ Parti'ye bırakıldı değil mi? Matematik olarak kazanmaması için hiçbir sebep yoktu. Kaybetti. Demek ki bir kısım CHP seçmeni oy vermedi. Balıkesir kaybedildi.

Ne yapsaydık o gün CHP ile İYİ Parti'yi kavga tutuşturup ittifakı mı dağıtsaydık?



BİR SALVO DA AHMET DAVUTOĞLU'NDAN GELMİŞTİ
Daha önce, "CHP listesinden seçime girmeseydik daha fazla milletvekili çıkarırdık. En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." diyen Ahmet Davutoğlu da Babacan gibi kendilerini eleştirenlere salladı.

Ahmet Davutoğlu, "Bizi haksız eleştiriyorlar. Sanki biz CHP'yi dolandırdık. Biz siyasi mücadele yürüttük beraber kazandık beraber kaybettik" dedi.



TEMEL KARAMOLLAOĞLU: SEÇİME TEK GİRECEĞİZ
CHP'den milletvekili listesine giren Saadet Partisi de Kemal Kılıçdaroğlu'nu sattı. 81 ilde kendi logosu ile seçime gireceğini ilan eden Temel Karamollaoğlu: "Biz şimdi startı verdik. Arkadaşlarımız bütün illerde, ilçelerde ve bedellerde adayları belirlemek için ciddi bir çalışma içinde. Biz 81 ilde aday göstereceğiz. 973 ilçede aday göstereceğiz. 360 civarında belde kalmış orada da aday göstereceğiz. Tek başımıza kendi amblemimizle seçime gireceğiz. Muhalefetle işbirliği yaparak topyekün seçim hazırlığı değil ama münferit yerlerde de dirsek teması bulunma imkanı olabilir. Bazı yerlerde bizim girdiğimiz daha başarılı olması için orada seçime girmemesini talep edebiliriz. Bizim gücümüz olmayabilir onlarda bu imkanı sağlayabiliriz. Ama bu kısıtlı olur. Ama bundan dolayı böyle bir ittifak halinde seçime gireceğimizi söylememiz doğru olmaz. Biz seçime demin de söylediğim gibi 81 ilde 973 ilçede ve 363 beldede seçime girmek il meclis üyeleri, meclis üyeleri içinde bu çalışmaları başlattık" ifadelerini kullandı.

"81 İLDE KENDİ LOGOSU İLE SEÇİME GİRECEĞİZ" I VİDEO İZLE



İTİRAFTA BULUNDU
Cumhur İttifakı'nın adayı Başkan Erdoğan'ın büyük bir zaferle kazandığı seçimlerle ilgili hem özeleştiri hem de itiraflarda bulunan Karamollaoğlu şunları söyledi:

''Hem Cumhurbaşkanlığı hem Meclis seçiminde yüzde 56'ları yakalama şansımız vardı. Bütün genel başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olduk. Bunun yanına belediye başkanları da getirildi. Bizim bu belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama bunlar doğru değil. Biz bir mitinge gidiyoruz. 7 kişi konuşuyor. 7 kişi konuşur mu? En fazla 3 kişi konuşur. Daha disiplinli olmalıydık. Eksiklerimiz, yanlışlarımız oldu. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalıydı. İki kişi, üç kişi konuşur ya. 7 kişi konuşur mu? 10 kişi konuşur mu?''

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN