"Suriyeli lokanta sahibi Türkleri çalıştırmak istemiyor" yalanına karşı gerçekler! Irkçı Ozan Arif Demirtaş gözaltına alındı

Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Sosyal medyada "Suriyeli lokanta sahibi Türkleri çalıştırmak istemiyor" yalanı üzerinden toplumun sinir uçları kaşınmak istendi. Ancak videodaki şahsın Suriyeli olmadığı, Ozan Arif Demirtaş isimli bir tiyatro oyuncusu olduğu anlaşıldı. Irkçılık yapan paylaşımı dolaşıma sokan Demirtaş gözaltına alındı. Bu bağlamda Takvim.com.tr, sistematik dezenformasyona ön ayak olan yandaş ve tetikçi medya ile, sosyal medyaki manipülatörleri sizler için deşifre etti. CHP'li ırkçı Tanju Özcan ve Zafer Partililer de kirli yalana alet oldu.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023, 16:43 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 16:18
Suriyeli lokanta sahibi Türkleri çalıştırmak istemiyor yalanına karşı gerçekler! Irkçı Ozan Arif Demirtaş gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Muhalefet unsurları yerel seçimlere giderayak yalan ve algı odaklı kirli siyasetine hız verdi. Mülteci düşmanlığı üzerinden toplumun sinir uçları kaşınırken kasıtlı ve sistematik paylaşımlarla nefret körüklendi.

"SURİYELİ LOKANTA SAHİBİ TÜRKLERİ ÇALIŞTIRMAK İSTEMİYOR"
Bu durumun son örneği "Suriyeli lokanta sahibi Türkleri çalıştırmak istemiyor" yalanıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Sosyal medyada Suriyeli olduğu iddia edilen bir şahsın ''Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor, ben de onlara 'ben yabancı çalıştırmıyorum' diyorum'' ifadelerinin yer aldığı video dolaşıma sokuldu.



SURİYELİ DEDİLER, TÜRK ÇIKTI! ÜSTELİK TİYATRO OYUNCUSU

Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Videodaki şahsın Suriyeli olmadığı, Ozan Arif Demirtaş isimli bir tiyatro oyuncusu olduğu anlaşıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nde de açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada, ""Türkiye'ye sığınan bir Suriyeli: Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki, 'Ben yabancı çalıştırmıyorum.'" iddiasıyla paylaşılan görüntülerdeki şahıs, O.A.D. isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşıdır" ifadelerini yer verildi.



GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine ırkçılık yapan paylaşımı dolaşıma alan tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı verildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de Demirtaş'ı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Ozan Arif Demirtaş'ın sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Sahte paylaşım üzerinden bir çok siyasetçi de alıntı yaparak ırkçı ifadeler kullanmıştı. Ozan Arif Demirtaş'ın sahte paylaşımını alıntı yapan kişiler hakkında da soruşturma açılması bekleniyor.



Öte yandan CHP yandaşı T24'ün gerçeğin ortaya çıkmasıyla videoyu apar topar silmesi dikkatlerden kaçmadı.

MÜFTERİLERİ TEK TEK DEŞİFRE ETTİK
Bu bağlamda Takvim.com.tr, sistematik dezenformasyona ön ayak olan yandaş ve tetikçi medya ile, sosyal medyaki manipülatörleri sizler için deşifre etti.

CHP'li ırkçı Tanju Özcan ve Zafer Partililer de kirli yalana alet oldu.



CHP'Lİ IRKÇI TANJU ÖZCAN
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Ulan zibidi Suriyeli, bir de utanmadan dalga geçiyor. Senin gibi yaratıkları, ülkemize davet edenlere yazıklar olsun. İşte tam da bunlar yaşanmasın diye, Bolu'da hiçbir sığınmacıya iş yeri ruhsatı vermedim. Bu işyeri derhal tespit edilip, ilgili belediye tarafından mühürlenmelidir" paylaşımını yaptı.



KAFATASÇI ZAFER PARTİSİ'NDEN KAMUOYU OLUŞTURMA ÇABASI
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel, "Suriyeli lokanta sahibi Türkleri çalıştırmak istemiyor" yalanını kasıtlı bir şekilde yayıp kamuoyu oluşturmak istedi.



23 DERECE
Üzerinde FETÖ yansımaları bulunan, toplumsal olaylarda üstlendiği provokatif rol ve sinir uçlarını kaşıyan tutumla ön plana çıkan Gökhan Özbek'in 23 Derece'si de "Suriyeli lokanta sahibi Türkleri çalıştırmak istemiyor" yalanına ortak oldu.

Kirli dezenformasyonu yayan diğer isim ve platformlar şöyle;



Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ankara Milletvekili Aday Adayı olan Cemil Çiçek



Fondaş Yeniçağ




Aykırı



Solcu Gazete



İnci Sözlük



Onedio



T24



İbrahim Haskoloğlu


DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI
Böylesi yalanlarla yayılan ve toplumun sinir uçlarını kaşımayı hedefleyen kirli algı operasyonlarına karşı Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.