Başkan Erdoğan'dan ekonomi mesajı: "Tuzaklara rağmen devam ediyoruz"

Başkan Erdoğan, "Türkiye'yi faiz, kur cenderesinde tutmak isteyenlerle mücadele ederek buraya geldik. Hiç merak etmeyin, ekonomimiz toparlanacak. Uluslararası finans kuruluşları on milyarlarca doları ülkemize göndermeye başladı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2023 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 06:55
Başkan Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Tuzaklara rağmen devam ediyoruz

İÇİNDEKİLER

Başkan Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, ekonominin güçleneceğini söyledi. Erdoğan, "Sizlerden artık daha büyük ve nitelikli projeler bekliyorum.

Müteahhitlik sektörünü büyütmemiz mümkündür. Müteahhitlik bereketli bir sektördür. Ülkemizin büyümesine yaptığınız katkılar için teşekkür ediyorum. Biz 2023 vizyonu dediğimizde "Bunlar 15 yıl sonrasının hayalini kuruyor ama bakalım o kadar siyasi ömürleri olacak mı?" diyenlerin siyasi hayatı bitti. Gençlerimizin gözlerinde 2053 hedeflerimizi gerçekleştirecek azmi görüyorum. Biz bu döneme Türkiye Yüzyılı diyoruz. Sizleri bu yüzyılın inşasında önemli görevler bekliyor. Tarihi, siyasi, kültürel etki alanının genişliğiyle dünyada az rastlanır bir ülkenin evlatlarıyız" dedi.

Türkiye'yi faiz, kur cenderesinde tutmak isteyenlerle mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların büyük bir kısmı siyasi tuzaklar nedeniyle yaşandı. Siyasi mücadelelerle kendi gücümüzle elde ettiğimiz kazanımlar gibi ekonomide de kendi geliştirdiğimiz tedbirlerle yolumuza devam ediyoruz. Bugün ekonomide yaşadığımız sıkıntıların gerisinde böyle bir plan var.

Yarının teminatının milletimizin kendisi olduğunu ispatladık. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütme konusunda programları hayata geçiriyoruz. Uluslararası finans kuruluşları on milyarlarca dolayı ülkemize akıtmaya başladı. Çok yakında kamu borçlanmasından kredilere kadar bunun müspet etkilerini göreceğiz. Hayat pahalılığıyla ilgili de çok yakında netice alacağımızı biliyorum" dedi.



YA TESLİM OLACAKLAR YA YÜZLEŞECEKLER
Başkan Erdoğan, dün akşam Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Yılbaşından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engelledik. Kaçak olarak ülkemizde bulunan ve suça bulaşanları süratle sınır dışı ediyoruz. Son 2,5 ayda 61 bin kaçak göçmenden 25 bini sınır dışı edildi. Suriye'nin kuzeyinde inşa edilen kalıcı konutların tamamlanmasıyla 1 milyon kardeşimiz vatanlarına dönebileceklerdir" dedi. Terörle mücadeleyle ilgili ise "Teröristler ya teslim olacak ya da devletimizin demir yumruğuyla yüzleşeceklerdir" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN