İYİ Parti bir kez daha 'müstakil seçim' dedi! CHP'ye 'Sizin gölgenizde olmayız' resti: "İttifak teklifi yok, kimsenin ayağına gitmeyeceğiz"

26 Ağustos öncesi İYİ Parti'de "yerel seçimlere ittifaksız" girelim talebi bir kez daha dillendirildi. Tabanın istekleri doğrultusunda seçime İYİ Parti kimliği ile girilmesi görüşünün altı çizildi. CHP'nin "yanında, gölgesinde, destekçisi" konumunda olmaktan rahatsızlık duyan İYİ Partili kurmaylar, "Kimsenin kapısını çalmayacağız, kimsenin ayağına gitmeyeceğiz, kimseye ittifak teklifi yapmayacağız. Türkiye’nin menfaati neyi gerektiriyorsa ona uygun adımlar atacağız" diyerek müstakil seçim vurgusu yaptı. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 12:36 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 12:42
İYİ Parti bir kez daha ’müstakil seçim’ dedi! CHP’ye ’Sizin gölgenizde olmayız’ resti: İttifak teklifi yok, kimsenin ayağına gitmeyeceğiz

İÇİNDEKİLER

CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilim, yerel seçimlere giderayak günden güne büyüyor.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in kurmayları 'müstakil seçim' taleplerini dillendiriyor, Akşener ise 26 Ağustos'ta CHP ile ipleri tümden koparmaya hazırlık yapıyor.



"TÜRKİYE'Yİ KAYBETTİN BELEDİYEYİ KAZANSAN NE OLUR"
Geride bıraktığımız gün İYİ Partili Lütfü Türkkan, CHP'ye İstanbul, Ankara ve Antalya'da "Size destek yok" mesajı vererek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetme endişesi var. Bana göre iyi çalışan oraları mutlaka kazanır, Türkiye'yi kaybettin, belediyeyi kazansan ne olur, kazanmasan ne olur" açıklamasını yaptı.

"İTTİFAKA GEREK YOK, TEK BAŞINA SEÇİME GİRMEK DAHA DOĞRU"
İYİ Parti'nin müstakil seçim çıkışını yineleyen Türkkan, "Hem partimizin mensuplarıyla hem de seçmen tabanımızla yaptığımız görüşmelerde, İYİ Parti'nin bu seçime kendi adaylarıyla girmesinin iyi olacağı kanaati hakim. İYİ Parti, Türkiye'yi yönetme arzusu olan kadroların kurduğu bir parti. Partinin geleceğiyle ilgili de mutlaka müstakil hareket etmenin daha doğru olacağını düşünüyorlar. İYİ Parti'nin bundan sonra herhangi bir ittifaka gerek kalmaksızın tek başına seçime girmesinin doğru olacağını düşünüyorum" dedi.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken 26 Ağustos öncesi İYİ Parti'de "yerel seçimlere ittifaksız" girelim talebi bir kez daha dillendirildi. Tabanın istekleri doğrultusunda seçime İYİ Parti kimliği ile girilmesi görüşünün altı çizildi.

'YEREL SEÇİMLERDE KİMSENİN KAPISINI ÇALMAYACAĞIZ'
Herhangi bir partinin "yanında, gölgesinde, destekçisi konumunda" olmanın hem İYİ Parti'ye hem Türkiye'ye kaybettirdiğini düşünen İYİ Partililer, yerel seçimler için de, "Kimsenin kapısını çalmayacağız, kimsenin ayağına gitmeyeceğiz, kimseye ittifak teklifi yapmayacağız. Türkiye'nin menfaati neyi gerektiriyorsa ona uygun adımlar atacağız" diyor.




CHP'DEN İYİ PARTİ'YE REST!
'Müstakil seçim' talebini yüksek perdeden dillendirmeye başlayan İYİ Parti'ye CHP'den bir tepki daha geldi. CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "İttifak olmazsa bir risk olacağını düşünmüyorum. Aynı şeyi, tüm belediyelerimiz için de söylemeliyim" diyerek İYİ Parti'ye rest çekti.




Öte yandan İYİ Parti'nin Büyük Taarruz'un yıldönümünde gerçekleştireceği program için yaptığı başvuruya Afyon Valiliği'nden onay geldi.

Afyon Kocatepe eteklerinde bulunan açık alan 25-26 Ağustos günlerinde İYİ Parti'ye tahsis edildi. İYİ Parti'nin Afyon etkinliğinin Afyon Valiliği'nin Büyük Taarruz'un 101'inci yıldönümü için düzenlediği resmi etkinliklerin ardından başlayacağı belirtildi.

AKŞENER'DEN 'TAŞIMALI' PROGRAM! TÜM İLLERDEN OTOBÜS KALDIRACAK
İYİ Parti'nin tüm il ve ilçe örgütleri 26 Ağustos günü Afyon'da olmak üzere planlama yapmaya başladı. Tüm illerden otobüslerin kaldırılacağı etkinlik günü için sosyal medyada da duyurular yapılmaya başlandı.



Türkiye'nin 81 ilinden gelen İYİ Partililer 26 Ağustos günü saat 12.00 itibariyle kendileri için hazırlanan alana alınmaya başlanacak. Akşener'in büyük önem atfedilen konuşması ise saat 14.00 civarı başlayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN