CHP'den 'müstakil seçim' isteyen İYİ Parti'ye bir rest daha! Yılmaz Büyükerşen 'ittifak olmazsa da kazanırız" dedi: İmamoğlu'na sert vurdu

CHP - İYİ Parti hattındaki kaos katlanarak büyüyor. 'Müstakil seçim' talebini yüksek perdeden dillendirmeye başlayan İYİ Parti'ye CHP'den bir tepki daha geldi. CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "İttifak olmazsa bir risk olacağını düşünmüyorum. Aynı şeyi, tüm belediyelerimiz için de söylemeliyim" diyerek İYİ Parti'ye rest çekti. CHP içindeki çatlak sesler ve 'değişim'cilere de sert vuran Büyükerşen, "Sen bırak, ben geleyim" diyerek oldu bittiye getirilmek istenen bir genel başkan değişimiyse, bu, daha önce de vurguladığım üzere, siyaseten son derece sağlıksız bir değişim talebidir" diyerek İmamoğlu'na göndermede bulundu.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023, 10:29 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 10:59
CHP’den ’müstakil seçim’ isteyen İYİ Parti’ye bir rest daha! Yılmaz Büyükerşen ’ittifak olmazsa da kazanırız dedi: İmamoğlu’na sert vurdu

İÇİNDEKİLER

CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilim, yerel seçimlere giderayak günden güne büyüyor.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in kurmayları 'müstakil seçim' taleplerini dillendiriyor, Akşener ise 26 Ağustos'ta CHP ile ipleri tümden koparmaya hazırlık yapıyor.



26 AĞUSTOS'TA BAY BAY KEMAL'E TAARRUZ
Kulislerde Akşener'in 26 Ağustos'ta sert bir açıklama yapacağı, "Partinin başından gitsem bile CHP ile ittifak yapmayın" diyeceği, beldelerde bile seçime müstakil gireceklerini ilan edeceği konuşulmaya başlandı.



"KESİNLİKLE CHP İLE BİRLİKTELİK İSTEMİYORUM"
Hatırlanacağı üzere İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Partinin kararı değil ama milletvekillerinin şahsi düşünceleri, benim de şahsi düşüncem böyle... Kesinlikle CHP ile bir birliktelik istemiyorum" demişti.

CHP'nin İYİ Parti aleyhinde çalıştığını söyleyen Hatipoğlu, CHP'nin yerel seçimlerde kazanması şansını 'sıfır' olarak tanımlamıştı.



CHP'Lİ BÜYÜKERŞEN'DEN İYİ PARTİ'YE 'İTTİFAK' RESTİ
İYİ Parti'nin 'müstakil seçim' talebi ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun "Kesinlikle CHP ile bir birliktelik istemiyorum" sözleri sonrası CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Yerel seçimlerde CHP'nin kazanacağı mesajını veren Büyükerşen, "İttifak konusunda genel merkezin kararına uyacağız. Ancak ittifak olmazsa da bir risk olacağını düşünmüyorum. Aynı şeyi, tüm belediyelerimiz için de söylemeliyim" diyerek İYİ Parti'ye rest çekti.

Fondaş Cumhuriyet'e konuşan Büyükerşen, CHP içindeki çatlak sesler ve 'değişim'cilere de sert vurdu.



"SANKİ KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETSE HER ŞEY YOLUNA GİRECEK"
28 Mayıs'taki hezimet sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nu aklamaya çalışan Büyükerşen, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tek başına sorumlu ilan edildi. Benim hiç de tasvip etmediğim şekilde kendisine yüklenildi" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL'E VURDU
Büyükerşen, "Sanki Sayın Kılıçdaroğlu o gün istifa etse her şey yoluna girecekmiş gibi bir ortam oluşturuldu. Bu nedenle birilerinin açık ve kararlı bir şekilde duruşunu göstermesi gerekiyordu" dedi.

Şu ifadeleri kullandı;

"Sen bırak, ben geleyim" diyerek oldu bittiye getirilmek istenen bir genel başkan değişimiyse, bu, daha önce de vurguladığım üzere, siyaseten son derece sağlıksız bir değişim talebidir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN