Binali Yıldırım A Haber'de konuştu: Ucunda ölüm olsa dönmek yok! Emekliler için tarih verdi...

Son dakika haberleri… AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım A Haber’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz hain darbe gecesine değinen Yıldırım, "O zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradım kendisi o zaman Marmaris'teydi. Elde ettiğim bilgileri onunla paylaştım onun da yaptığı çalışmalar var. O da aynı kanaati benimle paylaştı. Biz o zaman bir karar da verdik; belki bunu daha önce söylememiş olabilirim bunlar bu arada saat 10.20'de yaşanıyor. Orada bir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak bir karar aldık. Burada pabuç bırakmak yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ucunda ölüm bile olsa milletin emanetini bunlara teslim etmeyeceğimizi söyledik." dedi. Öte yandan "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak" diyen Yıldırım çalışma ile ilgili tarih de verdi. Yıldırım, "Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" diye konuştu.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 21:24 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 00:26
Binali Yıldırım A Haber’de konuştu: Ucunda ölüm olsa dönmek yok! Emekliler için tarih verdi...

İÇİNDEKİLER

Gündeme dair merak edilenleri AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım A Haber'de cevapladı.

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

"AK Parti'nin kuruluşunun 22. yıl dönümündeyiz. Perşembe günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 22 kuruluş yıl dönümümü ihya edeceğiz. Açıkçası AK Parti Türk siyasi hayatında kuruluşunda 14 ay sonra tek başına iktidara gelmiş yegane bir partidir.

14 Mayıs 2001'de partimizin 74 kurucusu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dilekçesini verdik. Yurt genelinde teşkilatlanmaya başlamıştık ki seçim tarihi ilan edildi. Devlet Bahçeli o zaman çıkıp seçime gitmek gerektiğini söyledi.

Yeni kurulmuş bir parti için bu önemli bir gelişmedir. Hem teşkilatları kuracaksınız hem kendinizi halka anlatmaya çalışacaksınız ve 1 sene içerisinde de seçime girip sonuç alacaksınız.



Biz o zaman Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulduk. Bugün bunun üzerine 100 tane daha parti geldi. Her kurulan parti iktidar olsaydı herhalde bu kadar zamanda 1 gün bile iktidar görevini ikimse yapamazdı. AK Parti'yi iktidara getiren dinamiklere iyi bakmak lazım.

VESAYET ODAKLARI İLE MÜCADELE
Vesayetin asıl karışımıza çıkışı e-Muhtıra ile oldu. Vesayet ile mücadelede biz 27 Nisan'ı önce hatırlıyoruz ama ondan önce bize 2 sefer ayar vermeye kalktılar. Muhtıralara, darbelere 22 yılda hiç boyun eğmedik. Yetikiyi millet verir, millet alır."

"EMEKLİ MAAŞINDA CİDDİ BİR İYİLEŞTİRME OLACAK"
"Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak" diyen Yıldırım çalışma ile ilgili tarih de verdi. Yıldırım, "Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" ifadelerini kullandı.

"EMEKLİ MAAŞINDA CİDDİ BİR İYİLEŞTİRME OLACAK" I VİDEO İZLE

15 TEMMUZ'DA NELER YAŞANDI?
Biz o gün çalışmalarımızı yaptık ve akşam saatlerinde 9 bini köprüden geçtik ve o zaman bir şey yoktu. Aslında köprüden geçtiğimizde Avrupa yakasına gidişte faaliyet başlamış. Biz köprüden geçtikten sonra arkadaşlarımıza serbestsiniz dedik ve onlarda Kuzguncuk tarafında doğru evlerine gittiler. Onları durdurmuşlar ve arabada Başbakanlığın amblemini görüp harekete geçmişler. Bizim arabayı tekmeleyip arkadaşlarımızı darp etmişler. O çocuklar bizim koruma müdürüne telefon etti. Ben de orada Kozyatağı'nda otoyol gişelerindeyim. Bana köprünün tutulduğunu ve darbe olduğunu söylediler. Ben de şakanın zamanı mı dedim? Saat kaç ne darbesi? Benimle kafa mı buluyorsun diye söylendim. Arkadaşlarımızın dövüldüğünü biz böyle öğrendik.

BİNALİ YILDIRIM İLK KEZ A HABER'DE ANLATTI I VİDEO İZLE

Orada ben geri dönülmesi emrini verdim; Kim bu densizler? Ben geri dönmek için uğraşırken koruma müdürü oraya götürmeyeceğini oradaki şartları bilmediğini ve bizim açık hedef olduğumuzu söyledi. Oradaki durumu anlamandan beni götüremeyeceğini söyledi. Oradan Tuzla'ya eve gittik. Oradan İstanbul Valisini, 1. Ordu Komutanı'nı, Ankara Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürünü tek tek aradım. O arada tabi saat 10'unu geçiyor. O zaman Paralel Yapı diyoruz ve onların bir işi olduğunu söyledik ve biz de bu kanaat oluştu. Bunun emir-komuta sisteminde yapılan bir iş olmadığını anladık.

O zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradım kendisi o zaman Marmaris'teydi. Elde ettiğim bilgileri onunla paylaştım onun da yaptığı çalışmalar var. O da aynı kanaati benimle paylaştı. Biz o zaman bir karar da verdik; belki bunu daha önce söylememiş olabilirim bunlar bu arada saat 10.20'de yaşanıyor. Orada bir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak bir karar aldık. Burada pabuç bırakmak yok. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ucunda ölüm bile olsa milletin emanetini bunlara teslim etmeyeceğimizi söyledik. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan o zaman bu kararı aldık. O da Marmaris'ten gelmeye karar verdi. Gelmesi için gerekli tedbirler adına konuştuk ve kendisine Ankara'ya doğru gideceğimi söyledim. Bu alçaklara karşı yapılacakları konuştuk ve bu şekilde o gece anlaştık.

O zaman bir karar daha aldık; Paralel Yapı'nın işi olduğuna karar verdik ama bunu açıklamayalım dedik. Başlangıçta böyle bir yol izleme kararı verdik. Hatırlanırsanız 'bir grubun kalkışması üzerinde duruyoruz' dedik. Paralel Yapı olduğunu söylememe teklifini ben yaptım. Çünkü bunu biliyordunuz gibi dedikodular çıkaracaklardı. Benim ne kadar haklı olduğumda ortaya çıktı. Kontrollü darbe gibi saçma sapan laflarla muhatap olduk. Biz milletimize ve Allah'a güveniyoruz.

ADAY OLACAK MI?
Binali Yıldırım, aday olacak mı sorularına da yanıtladı. Yıldırım, "Şuanlık öyle bir düşüncem yok." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN