İYİ Parti ille de 'müstakil seçim' diyor! "Partiler üstü İstanbul ittifakı" diyen Ekrem İmamoğlu'na rest: Zamanında davetimizi kabul etmedi

28 Mayıs sonrası yaptığı 'değişim' çıkışlarıyla CHP koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince geri adım attı. İstanbul'a 'mühürlendiğini' söyleyen İmamoğlu, İBB'ye aday olduğunu açıkladı ve 2019'a gönderme yaparak İYİ Parti ve HDPKK'ya ittifak için göz kırptı. "Partiler üstü ittifak" söylemine sığınan İmamoğlu'na İYİ Parti cephesinden yanıt gecikmedi. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, hem Ekrem İmamoğlu'na hem de Mansur Yavaş'a "Zamanında davet ettik, kabul etmediniz" şeklinde çıkıştı. İmamoğlu ve Yavaş'a kapıyı kapatan Uz, CHP'nin 11 büyükşehri kazanmasının mimarının İYİ Parti olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 13:32 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 09:06
İYİ Parti ille de ’müstakil seçim’ diyor! Partiler üstü İstanbul ittifakı diyen Ekrem İmamoğlu’na rest: Zamanında davetimizi kabul etmedi

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta tarihi bir hezimet yaşayan 8'li koalisyonun ortaklarından CHP ve İYİ Parti'de gerilim eksik olmuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile koltuk savaşı veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek rotayı yeniden unuttuğu İstanbul'a kırdı.



İYİ PARTİ VE HDPKK'YA İTTİFAK İÇİN GÖZ KIRPTI
2019'a gönderme yapan İmamoğlu, "İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum" diyerek İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti cephesinden İmamoğlu'na rest geldi.

İYİ PARTİ'DEN İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A REST: ZAMANINDA DAVET ETTİK KABUL ETMEDİNİZ
İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, hem CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hem de CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'a "Zamanında davet ettik, kabul etmediniz" şeklinde çıkıştı.

Uz, Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamalara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

Kamuoyuna açık, basının huzurunda her ikinize de davet yaptık mı? Yaptık. "Cumhurbaşkanı olun, tekrar parlamenter sisteme dönelim, cumhuriyetin değerleriyle milletin değerlerini tekrar kucaklaştıralım" dedik mi? Dedik. Kabul etmediniz. Nasıl olacak şimdi? Buna da bir bakmak lazım. Bu da değerlendirilecektir. Bu bağlamda genel başkanımızın 26'sında söyleyeceği cümleler çok önem arz ediyor. 26'sında görmek lazım.



"CHP 11 BÜYÜKŞEHRİ İYİ PARTİ SAYESİNDE KAZANDI"
CHP'nin 11 büyükşehri kazanmasının mimarının İYİ Parti olduğunu dile getiren Uz, "Biz daha önce CHP ile sadece iki parti olarak, İYİ Parti'nin teklifiyle gittik dedik ki; Gelin birlikte yerel seçimlere girelim, genel seçimde tekrar umut olalım. Bu umut tekrar bizi parlamenter sisteme taşısın. Dolayısıyla GİK'te bir arkadaşımızın itirazıyla kabul ederek teklifi götürdük ve neticede 11 büyükşehir belediyesi alındı. İşin mimarı, teklifi yapan biziz!" dedi.



"MASAYA DÖNMESEYDİK İYİ PARTİ %20 BANDINI GÖRÜRDÜ"
3-6 Mart sürecinde Meral Akşener'in 'noter' ve 'kumar' masası sözleriyle masayı dağıtmasının ardından tekrar masaya oturmasını hata olarak gördüşünü dillendiren İYİ Partili Rıdvan Uz, "Masaya dönmeseydik 3 hafta sonra İYİ Parti %20 bandını görürdü" iddiasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN