Küçük ortak DEVA'dan CHP'ye bir salvo daha: CHP ile seçime girdiğimiz için zarara uğradık

Seçime CHP listelerinden giren ve oy katkısı vermeden 15 Milletvekili koparan DEVA Partisi şimdi de CHP'yi topa tuttu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu seçime CHP listelerinden girdikleri için zarara uğradıklarını savundu. Mustafa Yeneroğlu, "DEVA Partisi yeni kurulmuş bir parti olarak kimliğini yeterince toplumla paylaşma konusunda ciddi sıkıntılar çekti. Bizim kimliğimiz doğal olarak CHP ile birlikte seçime girdiğimiz için ciddi manada zarara uğradı." dedi.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023, 14:16 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 23:58
Küçük ortak DEVA’dan CHP’ye bir salvo daha: CHP ile seçime girdiğimiz için zarara uğradık

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelen 8'li koalisyonun küçük ortakları Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçime CHP listelerinden girdi.

KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'Yİ KOPARDI
Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan fark yerken Cumhur İttifakı da Meclis'te çoğunluğu elde etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme karşılığında CHP listelerine adını yazdıran DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili Demokrat Parti ise 3 vekil kopardı.

SİYASİ TOKATÇILIK
Seçimlerin ardından CHP'nin oyu yine yüzde 25'i geçemezken küçük ortakların 40'a yakın vekil çıkarması siyasi tarihin en büyük tokatçılığı olarak kayıtlara geçti.

VEKİLLERİ KOPARAN DEVA PARTİSİ CHP'YE SALLADI
Oy katkısı vermeden CHP'den vekil koparmakla suçlanan küçük ortaklar CHP yüzünden zarara uğradıklarını savundu.

CHP'YE SALLADI: SESİ ÇOK ÇIKANLARA SORUYORUM SEÇİM KAZANMALARI MÜMKÜN MÜ YA
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kendilerini CHP'den vekil koparmakla eleştirenleri hedef alarak "Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya" dedi.

Babacan bir yerel seçim resti çekerek, "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.

DEVA'DAN BİR ÇIKIŞ DAHA
Ali Babacan'ın açıklamalarının ardından DEVA Partisinden CHP'yi hedef alan bir çıkış daha geldi.

MUSTAFA YENEROĞLU CHP'YE SALLADI: ZARAR UĞRADIK
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu seçime CHP listelerinden girdikleri için zarara uğradıklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun maddi desteği kestiği Halk TV yayınına katılan Mustafa Yeneroğlu şunları söyledi:

"Seçim sonuçlarıyla birlikte karşılıklı olarak siyasi partilerden değil ama kamuoyunda ciddi ötekileştirmeler oldu. Her birimizi bu ciddi manada üzdü. Şu da bir gerçek; Özellikle DEVA Partisi yeni kurulmuş bir parti olarak kimliğini yeterince toplumla paylaşma konusunda ciddi sıkıntılar çekti. Bizim kimliğimiz doğal olarak CHP ile birlikte seçime girdiğimiz için ciddi manada zarara uğradı."

Yeneroğlu, "DEVA Partisinin seçimlere kendi kimliği ile girmemesinin sıkıntısını çektik. Teşkilatlarımızda bize yönelik haklı eleştiriler var." dedi.