HDPKK'dan İmamoğlu'na "Partiler üstü İstanbul ittifakı' yanıtı: "Bizim çizgimize in desteğimizi al" mesajı

28 Mayıs sonrası yaptığı 'değişim' çıkışlarıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu geri adım attı. İstanbul'a 'mühürlendiğini' söyleyen İmamoğlu, İBB'ye aday olduğunu açıkladı, 2019'a gönderme yaparak İYİ Parti ve HDPKK'ya ittifak için göz kırptı. "Partiler üstü ittifak" söylemine sığınan İmamoğlu'na HDPKK'dan ilk yanıt geldi. HDPKK Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, "Geçmiş seçimleri düşününce şu söz de akla geliyor; ‘Bir suda iki defa yıkanılır mı?' Bizim için önemli olan HDP’nin politik çizgisini büyütmek. Bu çizgiyi, bu çizgiye yakın siyasal çizgilerle büyütmeyi birinci öncelik olarak görürüz" dedi. Türkmen'in İmamoğlu'na "Bizim çizgimize in desteğimizi al" mesajı göndermesi dikkat çekti.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023, 17:20 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 16:44
HDPKK’dan İmamoğlu’na Partiler üstü İstanbul ittifakı’ yanıtı: Bizim çizgimize in desteğimizi al mesajı

İÇİNDEKİLER

CHP'deki koltuk savaşında havlu atan taraf 'değişimciler' oldu. Ekrem İmamoğlu, zoom cuntasına kalkışıp, 'manifesto' ile koltuktan indirmeye yeltendiği Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince boyun eğdi.

DEĞİŞTİREMEDİ BOYUN EĞDİ: İBB ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP'li İBB Başkanı Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamayla yeniden İBB'ye aday olduğunu duyurdu.



"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır, ben bu sözü çok önemsiyorum" diyen İmamoğlu, "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" diyerek resmen İBB adayı olduğunu açıkladı.

İYİ PARTİ VE HDP'YE İTTİFAK İÇİN GÖZ KIRPTI
"İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum"
geliyorum diyerek 2019'a gönderme yapan İmamoğlu, İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Ekrem İmamoğlu'nun İBB adaylığına ilişkin yaptığı çıkışı ve 'partiler üstü ittifak' söylemine HDPKK'dan ilk yorum geldi.

HDPKK'DAN İLK YORUM
Sağlıklı bir seçim muhasebesi yapmadan ittifakların konuşulmaması gerektiğini belirten HDPKK Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, "Geçmiş belediye seçimleri ve son genel seçimler bu muhasebenin bir parçası. Sağlıklı bir geçmiş seçim muhasebesi yapmadan geleceğe dönük eğilim oluşturmak yanlış olur. Dolayısıyla ittifaklar meselesini bugünden tartışmanın da yanlış olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.


Fotoğrafta: HDPKK Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen

Türkmen öncelikli hedeflerinin Emek Özgürlük İttifakı'nı genişletmek olduğunu dile getiren Türkmen, "Biz Emek Özgürlük İttifakı'nı nasıl genişleteceğimizi, mücadele odaklarını neyin üzerine kurmamız gerektiğini daha fazla önemsiyor ve tartışıyoruz" dedi.

"BİR SUDA İKİ DEFA YIKANILIR MI?"
Geçmiş seçimlerdeki "Aday çıkarmama" deneyimlerini de hatırlatan HDPKK'lı Türkmen, "Geçmiş seçimleri düşününce şu söz de akla geliyor; 'Bir suda iki defa yıkanılır mı?' Bizim için önemli olan HDP'nin politik çizgisini büyütmek. Bu çizgiyi, bu çizgiye yakın siyasal çizgilerle büyütmeyi birinci öncelik olarak görürüz" şeklinde konuştu.




HDP'DEN İMAMOĞLU'NA: ÇİZGİMİZE İN DESTEĞİMİZİ AL
HDPKK'nın "Partiler üstü ittifak" söylemine sığınan Ekrem İmamoğlu'na "Bizim çizgimize in desteğimizi al" mesajı göndermesi dikkatlerden kaçmadı.