Rotayı İstanbul'a çeviren Ekrem İmamoğlu'na tepki üstüne tepki! Barış Yarkadaş, Tanju Özcan ve Enver Aysever'den olay sözler!

28 Mayıs'ta yaşanan seçimin ardından 'Değişim' diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu bugün geri adım attı. "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" açıklamasını yapan İmamoğlu "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek Genel Başkanlık savaşında havlu attı. İmamoğlu rotayı yeniden İstanbul'a kırarken CHP yandaşı isimden bomba gibi bir eleştiri geldi. CHP yandaşı Enver Aysever İmamoğlu'na yönelik "Soruyorum İstanbul seçmenine İmamoğlu'nun şu bulaştığı işlere baktığınız zaman ona oy verecek misiniz?" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'na Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Barış Yarkadaş'tan da tepki geldi. Yarkadaş İmamoğlu'nun net açıklamalar yapmadığını belirterek, "İstanbul'a yazık eder" dedi.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023, 16:05 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 18:04
Rotayı İstanbul’a çeviren Ekrem İmamoğlu’na tepki üstüne tepki! Barış Yarkadaş, Tanju Özcan ve Enver Aysever’den olay sözler!

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta yaşanan seçimin ardından 'Değişim' diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün geri adım attı.


Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde İBB adaylığını açıkladı ve "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" açıklamasını yaptı.

"İstanbul için yola çıkıyorum" diyen İmamoğlu daha sonra belediye başkanlığı adaylığıyla ilgili, "Ben adayım demedim, yola çıkıyorum dedim. Bu bakımdan bu yolculuğun güçlü olduğunu görüyorum. O gün çok daha zor koşullarda toplumsal bir ittifakı oluşturduk. Tam 7 buçuk ay kampanya yürüttük. Elimizden seçim alındı, o süreci de başarıyla yürüttük. Şu anda seçimi kaybeden taraf olarak bir travmamız var, bunu biliyorum ama burada zıplama gücümüzde var. O sıçramayı toplumla birlikte başarabiliriz" diye ilginç bir açıklama yaptı.

İYİ PARTİ VE HDPKK'YA İTTİFAK İÇİN GÖZ KIRPTI
"İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum"
diyerek 2019'a gönderme yapan İmamoğlu, İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı.

Şimdiye kadar koltuk için İstanbul'u geri plana iten daha sonra rotayı İstanbul'a çeviren Ekrem İmamoğlu'na CHP yandaşı isimlerden bile tepki geldi.

ENVER AYSEVER'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA TEPKİ
Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği destekle bilinen CHP yandaşı Enver Aysever İstanbulluların Ekrem İmamoğlu'na oy vermeyeceğine dikkat çekti.

Enver Aysever, "İmamoğlu zaten yaptıkları yüzünden İBB'yi AK Parti'ye altın tepsi de hediye etmek üzere... Soruyorum İstanbul seçmenine İmamoğlu'nun şu bulaştığı işlere baktığınız zaman ona oy verecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

BİR ELEŞTİRİ DE TANJU ÖZCAN'DAN
Ekrem İmamoğlu'na bir tepki de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den kovulan Özcan, Ekrem İmamoğlu'nu açık olmadığı söyledi.


Özcan şunları söyledi:

"Sayın İmamoğlu'nun açıklamalarını dikkatle dinledim. "Adayım demedim İstanbul'u savunmak için yola çıkıyorum dedim" Yani, Sayın İmamoğlu, İstanbul'u savunmak için nereye yola çıkıyor? Bir tek ben mi anlamıyorum ne söylediğini? Halkın sorusu net Sayın İmamoğlu;

1- İstanbul'a mı adaysınız, CHP Genel Başkanlığı'na mı?

2- İstanbul'a adaysanız, Genel Başkanı ve kadrolarını değiştirmek için açıkça mücadele edecek misiniz? Vallahi dost acı söyler, ben bugün, bayrak mı açtınız, geri adım mı attınız? Onu dahi anlamadım."

BARIŞ YARKADAŞ'TAN EKREM İMAMOĞLU'NA: İSTANBUL'A YAZIK EDER
CHP'li Barış Yarkadaş da Ekrem İmamoğlu'nun net açıklamalar yapmadığını belirterek tepki gösterdi.

Yarkadaş şunları söyledi:

"İmamoğlu bugün hangi mesajı verdi; Ben istanbul'u kazanacağım ama ondan sonra gidip Genel Başkan olacağım ondan sonra da gidip Cumhurbaşkanı olacağım. Tavsiye ediyorum; Ekrem İmamoğlu'na yanındaki arkadaşlarıyla bunları konuşurken biraz deneyimli siyasetçilerden de görüş ve fikir alsın. Kimseyi dinlememenin sonucu ne dediğinizin anlaşılamadığı bir tablodur. İstanbul'a yazık eder."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN