Ümit Kocasakal'ın 'ihraç' itirafı gündeme bomba gibi düştü! Operasyonun arkasında Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu var

CHP 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimet yaşadı. Yenilgi yıllar sonra gelen itirafları da beraberinde getirdi. Eski CHP'li Ümit Kocasakal, "Ben sadece belirli bir televizyon kanalındaki programa çıktım CHP'den diye ihraç edildim. Her şeyim açıktır. Operasyonun arkasındaki en temel iki kişi de Özkan ve Kaftancıoğlu’dur." dedi.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2023, 02:24 Güncelleme 14 Ağustos 2023, 10:24
Ümit Kocasakal’ın ’ihraç’ itirafı gündeme bomba gibi düştü! Operasyonun arkasında Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu var

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta yaşanan hezimet ve yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP ve beraberindeki koalisyon masasında kazan kaynamaya devam ediyor.

Her kafadan bir sesin çıktığı partide, İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal'dan yıllar sonra gündeme bomba gibi düşen itiraf geldi.

İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, görevi sırasında CHP'ye üye olmuştu. İlerleyen süreçte partiden ihraç edilen Kocasakal, yıllar sonra itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı.

"OPERASYONUN ARKASINDA TUNCAY ÖZKAN VE CANAN KAFTANCIOĞLU VAR"
Partinin Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu'nun yönetiminde olduğunu iddia eden Kocasakal, "Ben sadece belirli bir televizyon kanalındaki programa çıktım diye ihraç edildim. Çok büyük bir parti suçu işledim. Her şeyim açıktır. Operasyonun arkasındaki en temel iki kişi de Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu'dur." dedi.

İkilinin asıl amacının 'parti itibarına zarar vermek' olduğunu dile getiren Kocasakal, "Partiyi bir şekilde kamuoyunda rencide edecek bir görüntüye götürmektir. Partinin programını, ilkelerini çiğnemektir" dedi.

"FETÖ'YE MODERN ŞAMAN DİYEN BİR İNSAN MİLLETVEKİLİ"
Sözlerinin devamında FETÖ'yü aklamaya çalışanların CHP'den vekil yapıldığını vurgulayan Kocasakal,"Fetullah Gülen adlı çete başına 'modern şaman' diyen bir insanı milletvekili yapmak mı parti suçu, yoksa bir programa çıkmak mı? Ben birileri gibi sicil veya şekil CHP'lisi değilim. Ben çizgi ve ilke CHP'lisiyim. Ve bu anlamda CHP'den ihraç etmeye kimsenin gücü de yetmez, yetkisi de yoktur." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN