Yiyin birbirinizi! Küfürbaz vekil Lütfü Türkkan Faik Öztrak’ı bombaladı: İttifaka bu yüzden karşıyım! | Vekil Özlale CHP ile olan ittifak kapılarını kapattı

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra suların durulmadığı 8'li koalisyonda her gün yeni bir kriz baş gösteriyor. Seçimlerde CHP listelerinden vurgun yapan küçük ortaklar da Kemal Kılıçdaroğlu'nu sattı. Hatırlanacağı üzere Meral Akşener, CHP ile yaptığı ortaklıktan pişman olduğunu itiraf etmiş, "Önce biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır." ifadelerini kullanmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirlen zoom cuntası planı da gündemde sıcaklığını korurken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçim yenilgisini başarı olarak yorumladı. "Kemal Kılıçdaroğlu 2 oydan birini aldı" ifadelerine kullandı. Yapılan bu skandal sözlere İYİ Partili vekil Lütfü Türkkan, "İttifaka bu yüzden karşıyım" dedi. Öte yandan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ise CHP ile olan ittifak kapılarını kapattı. Özlale, "Yeniden bir 6'lı masa süreci yaşatılmak istenirse İYİ Parti'nin duruşu net olarak olumsuz olacaktır." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2023, 18:04 Güncelleme 10 Ağustos 2023, 23:08
Yiyin birbirinizi! Küfürbaz vekil Lütfü Türkkan Faik Öztrak’ı bombaladı: İttifaka bu yüzden karşıyım! |  Vekil Özlale CHP ile olan ittifak kapılarını kapattı

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra suların durulmadığı 8'li koalisyonda her gün yeni bir kriz baş gösteriyor.

Seçimlerde CHP listelerinden vurgun yapan küçük ortaklar da Kemal Kılıçdaroğlu'nu satmıştı.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu ve 'değişim' A Takımı'nın 'Alternatif kurultayla Kılıçdaroğlu'nu devirme' planını dillendirildiği gizli zoom toplantısının etkileri de gündem de sıcaklığını koruyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paralel cuntaya ilişkin rahatsız olduğunu belirtmişti. Kılıçdaroğlu, "Sabahleyin cep telefonuma gelen bir mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim, gerek de duymadım. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Bu toplantıyı doğru bulmuyorum" demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, değişim tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'unun Türkiye'de atılan her iki oydan bir tanesini aldığını söylemişti.

ÖZTRAK: KILIÇDAROĞLU HER İKİ OYDAN BİR TANESİNİ ALDI
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde konuşan Öztrak, şu açıklamalarda bulunmuştu: "Bir seçim sürecinden geçtik, maalesef o seçimde kazamadık. Ama bir şeyi görmemiz lazım. Bu seçimde bir gerçek ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Türkiye'de atılan her iki oydan bir tanesini aldı."


TÜRKKAN'DAN TEPKİ: BUNCA ÇİLEYİ BUNUN İÇİN GÖĞÜSLEMEDİK
Öztrak'ın bu sözlerine İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Öztrak'ın açıklamasını hatırlatan Türkkan, şunları söyledi: "CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Türkiye'de atılan her iki oydan bir tanesini aldı" demiş. Neden ittifaka karşı olduğumu bundan daha iyi ifade eden bir cümle olamaz. Biz, genel veya yerel seçimde birilerine oy toplamaya mezun kılınmış bir siyasi hareket değiliz. Bunun için de bunca çileyi sıkıntıyı göğüsleyip parti kurmadık."

"İTTİFAK İÇİN TAVRIMIZ NET OLARAK OLUMSUZ"
Öte yandan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ise CHP ile olan ittifak kapılarını kapattı. Özlale yaptığı açıklamada "Yeniden bir 6'lı masa süreci yaşatılmak istenirse İYİ Parti'nin duruşu net olarak olumsuz olacaktır." dedi.

PARTİ TABANI İTTİFAK İSTEMİYOR
İYİ Parti'den ittifakın biteceğine yönelik üst üste açıklamalar geldi. CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağı sorulan Kavuncu, parti tabanı ve teşkilatların bunu istemediğini ifade ederek şunları söyledi:

"O konuyla ilgili genel merkezimizin almış olduğu bir karar, herhangi bir görüşme henüz neticelenmedi, yapılmadı. İlerleyen süreçte en kısa sürede bu konuyla alakalı da genel merkezimiz bir karar alacaktır. Bir işbirliği olur mu, olmaz mı onu bilemem. Ama dolaştığım 30'a yakın il başkanlığında, parti tabanımızda, teşkilatlarımızda bundan sonraki süreçte ne olmadığımızı değil, ne olduğumuzu anlatacak bir şekilde seçime gitme arzu ve isteği çok yüksek.

Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımızın da sıcak bakmadığına dair tespitimizi burada sizlerle net olarak paylaşabilirim ama nihai karar elbette partimizin ilgili organlarınındır. Bizim vazifemiz teşkilat başkanlığı olarak tabanla siz kıymetli teşkilat mensuplarından duyduğumuzu genel merkezimize, genel başkanımıza aktarmak, iletmektir."

İYİ PARTİLİ HATİPOĞLU: KESİNLİKLE CHP İLE BİR BİRLİKTELİK İSTEMİYORUM
Geride bıraktığımız gün İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Partinin kararı değil ama milletvekillerinin şahsi düşünceleri, benim de şahsi düşüncem böyle... Kesinlikle CHP ile bir birliktelik istemiyorum" açıklamasını imza atarak ittifakta yeni bir kaosun fitilini ateşlemişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN