Bebek katili Abdullah Öcalan'a methiyeler dizen Merdan Yanardağ ve Tele 1'e HDPKK'dan destek

CHP fondaşı Tele 1'de Merdan Yanardağ büyük bir skandala imza atarak bebek katili Abdullah Öcalan'a methiyeler düzmüştü. Skandalın ardından Yanardağ gözaltına alınırken, Tele 1 kanalına para cezası ve 7 günün karartma cezası verilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından HDPKK, Merdan Yanardağ ve Tele 1'e sahip çıktı.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2023, 22:15 Güncelleme 06 Ağustos 2023, 22:36
Bebek katili Abdullah Öcalan’a methiyeler dizen Merdan Yanardağ ve Tele 1’e HDPKK’dan destek

İÇİNDEKİLER

CHP tarafından fonlanan TELE 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunarak, 'siyasi mahkum' olarak nitelendirdiği Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri sürdü.



Bununla yetinmeyen Yanardağ, bebek katili Abdullah Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ileri sürerek teröristbaşının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu dile getirerek küstah methiyeler düzmüştü.

MERDAN YANARDAĞ'DAN ÖCALAN'A 'FİLOZOF' GÜZELLEMESİ I VİDEO İZLE



İŞTE O SKANDAL SÖZLER
PKK elebaşı Öcalan'ı güzelleyen Yanardağ şu skandal ifadeleri kullandı:

"İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

Merdan Yanardağ skandal açıklamalarının ardından "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından açılan soruşturmayla tutuklanmıştı. Öte yandan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ hakkında yürütülen soruşturma tamamlanırken Yanardağ'ın 'Terör örgütü propagandası yapma' ile 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti.



YEDİ GÜN BOYUNCA KARARTILACAK
RTÜK, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sözleri sonrası TV'ye yedi gün ekran karartma cezası vermişti. Ankara 4. İdare Mahkemesi, kanalın başvurusu sonrası yürütmeyi durdurma kararı vermiş, kurul da bunu üst mahkemeye taşımıştı.

RTÜK de skandal sözler nedeniyle Tele 1 kanalına en üst sınırdan idari para ve 7 gün yayın durdurma cezası vermişti. Karar, bugün itibarıyla uygulanmaya başlandı.



HDPKK'DAN TELE 1'E DESTEK
Yaşananlara ilişkin örgütün siyasi kolu HDP'den de açıklama geldi. "Tele 1'e yönelik bu ağır uygulamayı kınıyoruz" denilen açıklamada, "Hakikati savunanların yanında olmaya devam edeceğiz." denildi.

HDP'nin açıklamasının tamamı şöyle:

"Gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının ardından Tele 1 ekranları da 7 gün süreyle karartıldı. İktidar hem tarihte eşi benzeri görülmemiş bir tecrit uyguluyor hem de tecridin konuşulmasını engellemeye çalışıyor. Kendisi gibi düşünmeyeni, konuşmayanı susturmaya yelteniyor. Tele 1'e yönelik bu ağır uygulamayı kınıyor, bu kararın derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Hakikati savunanların yanında olmaya devam edeceğiz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN