Hesap uzmanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeyrek altın hesabı tutmadı!

Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan karşısında aldığı ezici mağlubiyet sonrasında CHP tabanında mağlubiyetin sorumlusu ilan edilen Kılıçdaroğlu, 'istifa et' çağrılarına kulaklarını tıkadı. Seçim mağlubiyetinden sonra uzun bir süre kendisine gelemeyen Kılıçdaroğlu, günler sonra ilk kez Erzincan’ın Tercan ilçesinde düzenlenen mitingde ortaya çıktı. Her konuşmasında kendisini 'hesap uzmanı' olarak tanımlayan Kılıçdaroğu, çeyrek altın üzerinden yanlış hesap yaparak algı operasyonuna soyundu. CHP lideri konuşmasında ortalama 2 bin 783 liradan satılan çeyrek altının fiyatının 6 bin 749 TL olduğunu iddia etti.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2023, 21:49 Güncelleme 05 Ağustos 2023, 22:19
Hesap uzmanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çeyrek altın hesabı tutmadı!

İÇİNDEKİLER

Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan karşısında aldığı ezici mağlubiyet sonrasında uzun bir süre kendisine gelemeyen Kılıçdaoğlu, günler sonra ilk kez Erzincan'ın Tercan ilçesinde düzenlenen mitingde ortaya çıktı.

Gaflarıyla gündemden düşmeyen CHP lideri burada yaptığı konuşmada yine bir hataya imza attı.

Her konuşmasında kendisini 'hesap uzmanı' olarak tanımlayan Kılıçdaroğu, seçim döneminde 8'li koalisyon bileşenlerinden Gelecek, Saadet, DEVA ve Demokrat Parti'ye verdiği vekil sayısı ile hesaptan anlamadığını kanıtlamıştı. Bu partiler en ufak bir oy katkısı olmadan CHP listelerinden tam 38 vekil kopardı. Bu durumdan dolayı Kılıçdaroğlu, CHP'liler tarafından topa tutulmuştu.

Aradan geçen günlerde Kılıçdaroğlu'nun dersine çalışmadığı görüldü. Cumhurbaşkanı seçilebilmek adına mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesinde toplama yöntemiyle ve yaptığı hesaplarla başarıya ulaşamayan Kılıçdaroğlu yine bir hesap hatası yaptı.

Erzincan'da düzenlenen Halk Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşma sırasında eline 200 TL'lik banknot aldı. Konuşmasında piyasada ortalama 2 bin 783 liradan satılan çeyrek altının 6 bin 749 lira olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, sosyal medyada dalga konusu oldu.

İşte o yorumlardan bazıları...

Adam uçmuş resmen

Düğüne gitmediği çok belli.

Dayı valla brak sen bu işleri git evine otur.

Dede yine saçmaladın allah aşkına yapma böyle şeyler

Piyasadan bi haber muhalefet partisi genel başkanı

ALTIN VAADİNDE BULUNMUŞLARDI

CHP'nin altınla ilk imtihanı bu olay değildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2019 yerel seçimleri öncesinde sosyal medya hesabından "İnanamayacaksınız ama CHP'den her çiftçiye bedava traktör vereceğiz. CHP'ye oy verene traktör bedava" açıklamasında bulundu. Özel, seçmeni kandırdığı traktör vaadi için daha sonra yaptığı açıklamada "Onu çarpıcı olsun diye yazdık" demişti.

Daha sonra ise altın vaadinde bulunmuşlardı. 14 Mayıs genel seçimlerine 1 ay kala CHP'nin yeni vaadini açıklayan Özgür Özel, HALK TV ekranlarında akla ziyan bir açıklamada bulunarak şunları söylemişti: "Yoksulluğu ortadan kaldırmak için her aileyi gelir seviyesine getireceğiz. Bunun adı bir asgari ücret. Buna denk gelen altın nedir? Bir tam altın 8 binin üzerinde. Diyoruz ki tamamen yoksula ve hiçbir geliri olmayana her ay bir tam cumhuriyet altını vereceğiz. Geliri asgari ücretin altındaysa yarım altın vereceğiz. Geliri 5-6 bin liraysa çeyrek altın vereceğiz. Bunu da altın kartla vereceğiz."

Sosyal medyada ise Özgür Özel'in tam altın, yarım altın ve çeyrek altın vaadine yönelik yorumlar yapıldı. Seçmen, Özel'in "bedava traktör" vaadiyle seçmeni kandırdığını anımsatarak tepkisini Özel'e sosyal medyadan iletti. Kimi sosyal medya kullanıcısı ise CHP'nin "tam altın" vaadini dalga konusu yaptı.

İŞTE O TEPKİLER: "MİLLET ARTIK YEMİYOR"
"Özgür Özel: 'Yoksul aileye her ay bir tam altın" daha önce de: 'Her çiftçiye traktör' demişti. En azından sözünüzü tutup CHP'li belediyelerde olan çiftçilere traktör verseydiniz."

"Özgür Özel: "Hiçbir geliri olmayana her ay bir tam altın vereceğiz" Hobbaa.... Hoş geldin tam altın... Güle güle bedava traktör. Millet artık yemiyor be"

"Yarın çıkıp bunu da 'çarpıcı olsun diye söyledik.' demeyesin Özgür bey"

"Ufak atta civcivler yesin"

"Aynı kişi yerel seçimlerde her çiftçiye traktör sözü vermişti, seçimden sonra da yalan söylediğini kabul etmişti. Hiç utanmıyor."

"Traktör vereceğiz diyen de bu değil miydi? Traktör alanlar parmak kaldırsın…"

"Traktör sözü veren de sonrasında 'çarpıcı olsun diye böyle dedik' diyen de kendisiydi... Kendi seçmenlerine bile saygısı olmayan bir zihniyetin söz ve vaat verme noktasında sınır tanımaz olacağını kestirmek zor değil. Ne de olsa CEHAPE seçmeni her şartta tıpış tıpış oy veriyor"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN