CHP paramparça! Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin: Herkesin morali çok bozuk, mahalle seçimleri kötü gidiyor

28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası CHP paramparça olmaya ediyor. Daha önce 'Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeme' operasyonunda Ekrem İmamoğlu'na aday olma diyen eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'den itiraf geldi. Hikmet Çetin yaptığı açıklamada "Örgütle temastayım. Herkesin morali çok bozuk. Mahalle seçimleri kötü gidiyor" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2023, 19:41 Güncelleme 04 Ağustos 2023, 19:41
CHP paramparça! Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin: Herkesin morali çok bozuk, mahalle seçimleri kötü gidiyor

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası CHP paramparça olmaya devam ediyor.



'Zoom' cuntasıyla 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp imza ve dilekçe toplayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek için kolları sıvayan Ekrem İmamoğlu, geride bıraktığımız günlerde "Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor" çıkışında bulundu.



"KILIÇDAROĞLU'NU YEME" BULUŞMASI
Takip eden süreçte İmamoğlu, CHP'nin ağır toplarını toplayıp 'Kılıçdaroğlu'nu yeme' buluşması organize etti. Görüşmeye CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın da katıldı.

'Değişim' yemeği Ekrem İmamoğlu'nun pek de umduğu gibi geçmedi...



"ADAY OLMA EKREM"
O akşam organize edilen yemekte bulunan CHP'li Murat Karayalçın, İmamoğlu'na "aday olma" dediğini, İmamoğlu'nun da 'gülümseyerek' yanıt verdiğini dile getirdi. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerinde yeniden aday olması gerektiğini vurgulayan Karayalçın, "Ekrem bey ile bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum bunu da her yerde seslendirdim." ifadelerini kullanmıştı.



ESKİ CHP GENEL BAŞKANI HİKMET ÇETİN'DEN İTİRAF
Daha önce de fondaş İsmail Saymaz'a konuşarak "Çok zor bir seçim olur. Örgüte moral vermek lazım. Örgütü ayağa kaldıracak politika lazım." diyen ve İmamoğlu'nun aday olmaması gerektiğini dile getiren eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin yeni açıklamalarda bulundu.



ÖRGÜTTE HERKESİN MORALİ ÇOK BOZUK
Çetin yaptığı açıklamada "Örgütle temastayım. Herkesin morali çok bozuk. Genel başkanlığı kim alır, kim devam eder onu zaman gösterir ama İmamoğlu yerel seçimde İstanbul'a aday olmazsa seçim kaybedilir." dedi.

CHP eski genel başkanlardan Hikmet Çetin ayrıca "Mahalle seçimleri kötü gidiyor. Mesela; telefonlar geliyor bana. 300 kayıtlı üye var ama 20 kişi geliyor ve kendi aralarında delegeyi seçiyor. Çünkü moralleri bozuk. Partinin bir an önce toparlanması lazım." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN