Hain FETÖ'cü Rus pasaportu ile Türkiye'ye girmeye çalıştı enselendi!

Son dakika haberleri... Türkiye içeride ve dışarıda FETÖ ile mücadelesini tüm kararlılığıyla sürdürürken önceki gün Rusya'dan ülkemize girmeye çalışan firari hain Ali O. yakalandı. Ali O.’nun isminin Rusya pasaportunda Rus alfabesi ile yazıldığı görüldü.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2023, 07:45 Güncelleme 21 Temmuz 2023, 08:11
Hain FETÖ’cü Rus pasaportu ile Türkiye’ye girmeye çalıştı enselendi!

İÇİNDEKİLER

ABD Vatandaşlığı alarak ABD Pasaportu ile ABD'den İstanbul'a gelen ve İstanbul Emniyeti Havalimanı Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından 23 Haziran Cuma akşamı saat 18.45 sıralarında yakalanan Abdullah U.'nun ardından bir FETÖ firarisi daha İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

19 Temmuz Çarşamba günü Rusya'dan ülkemize giriş yapmak için İstanbul Havalimanı'na gelen Rusya Pasaportlu Ali O.'nun, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmış soruşturma kapsamında FETÖ Üyeliği suçundan arandığı tespit edildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve hakkındaki dosyanın sevk edildiği Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bulunduğu anlaşılan Ali O., İstanbul Emniyeti'ne bağlı İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından gözaltına alındı.

FETÖ firarisi Ali O.'nun isminin mevcut Rusya Pasaportu'nda Rus Alfabesi ile yazıldığı tespit edildi.

PARMAK İZİ KONTROLÜYLE BELİRLENDİ

ABD Vatandaşı olan ve Allen B. ismini alan 49 yaşındaki Abdullah U.'nun pasaportu, İstanbul Havalimanı Pasaport Kontrol Noktası'nda şüpheli davranışlar sergilemesi üzerine detaylı incelemeye alınmış, parmak izi kontrollerinden geçirilerek gerçek kimliğinin Abdullah U. olduğu tespit edilmişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan bir soruşturma kapsamında "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan hakkında aranma kaydı bulunduğu saptanan ve gözaltına alınan Abdullah U. tutuklanarak cezaevine yerleştirilmişti.

TALİMATLA DÖNDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

İddialara göre 26 Haziran 2014'te ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'ne giden, örgütsel faaliyetlerine devam eden ve 2016'da resmi makamlara başvurduktan sonra ABD vatandaşlığı alarak hakkındaki soruşturmalardan sıyrılmayı hedeflediği iddia edilen Abdullah U.'nun, FETÖ'nün talimatıyla İstanbul'a geri döndüğü iddia edilmişti.

Sabah'ta yer alan habere göre, Geçmişte Manisa, Trabzon ve Konya'da FETÖ'nün kapatılan bazı dershanelerinde görev aldığı belirtilen Abdullah U.'nun, FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu da belirtilmişti.

FETÖ'nün ABD'deki okullarında sözde "Öğretmen" olarak faaliyetler yürütmeyi sürdürdüğü iddia edilen Abdullah U.'nun bazı aile bireylerinin de kimliklerini değiştirdikleri iddia edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN