Başkan Erdoğan'dan 2.el araç ve konut kiralarındaki yüzde 25 sınırıyla ilgili flaş açıklama!

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan liderliğinde toplanan ve milyonlarca çalışan ve vatandaşı ilgilendiren Kabine toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Konut kira sözleşmelerinde artırım oranını yüzde 25 ile sınırlandırmıştık. Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir." dedi. Öte yandan sıfır ve ikinci el araç fiyatlarına da değinen Başkan Erdoğan, "Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu da yakından takip ediyoruz. Ekonomik şartlardan ziyade açgözlülükten kaynaklanan bu meselenin üzerine gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimlerini daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2023, 19:29 Güncelleme 03 Temmuz 2023, 21:22
Başkan Erdoğan’dan 2.el araç ve konut kiralarındaki yüzde 25 sınırıyla ilgili flaş açıklama!

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan liderliğinde toplanan ve milyonlarca çalışan ve vatandaşı ilgilendiren Kabine toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısı'nın Başkan Erdoğan, 2.el araç ve konut kiralarındaki yüzde 25 sınırıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Uluslararası alandan Türkiye'ye verilen sözlerin takipçisi olurken, meydanlarda millete verdikleri sözleri de asla ihmal etmediklerini vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Son 21 yıldır kararlılıkla sürdürdüğümüz halkımızı enflasyona ezdirmeme prensibimize bugün de sahip çıkıyoruz. Özellikle toplumumuzun kırılgan kesimlerini hayat pahalılığının etkilerinden korumaya çalışıyoruz. Fahiş kira artışlarına karşı geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi.


"SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA OLUŞAN BALONU DA YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"
"Konut kira sözleşmelerinde artırım oranını yüzde 25 ile sınırlandırmıştık. Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu da yakından takip ediyoruz. Ekonomik şartlardan ziyade açgözlülükten kaynaklanan bu meselenin üzerine gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimlerini daha da sıklaştıracak.

"STOKÇULUK VE FIRSATÇILIK YAPANLARA ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK"
Başkan Erdoğan'ın konuşmasının devamında, "Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecek. Milletin canını yakanlardan hukuk ve serbest piyasa kuralları içerisinde muhakkak hesap soracağız." dedi.

Başkan Erdoğan, yeni ekonomi kadrosunun enflasyonla mücadele yanında uluslararası doğrudan yatırımları artırma çalışmasına da hız verdiğini bildirerek, "Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte dost ve kardeşlerimiz başta olmak üzere uluslararası yatırımcıların ülkemize yönelik ilgisi yükseldi. Son 21 yılda yaklaşık 255 milyar dolar doğrudan yatırım çeken Türkiye'nin salgın sonrasında yıldızının daha da parladığını görüyoruz. Rekabetçi, yenilikçi, girişimci dostu bir iş ve yatırım ortamıyla bu ilgiyi ve pozitif havayı ekonomimiz için fırsata çevirmekte kararlıyız." dedi.

"MİLLETİN CANINI YAKANLARDAN MUHAKKAK HESAP SORACAĞIZ"
Tamahkarlıktan ve aç gözlülükten kaynaklanan bu meselenin üstüne gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız. Yeni ekonomi kadromuz enflasyonla mücadelenin yanısıra uluslararası yatırımlara hız verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN