Resmi Gazete'de yayımlandı: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri, köprü ve otoyollar Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak!

Cumhurbaşkanı Kararı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri Kurban Bayramı tatili boyunca ücretsiz olacak. Vatandaşlar 28 Haziran Çarşamba saat 00.00'dan başlayarak 1 Temmuz Cumartesi gün sonuna kadar Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki köprü ve otoyollar bayram tatilinde ücretsiz olacak. Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) yol durumu bültenine göre, Kurban Bayramı dolayısıyla 24 Haziran Cumartesi saat 00.00'dan 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar KGM tarafından işletilen otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ücretsiz kullanılabilecek. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 22 Haziran 2023, 09:43 Güncelleme 22 Haziran 2023, 10:16
Resmi Gazete’de yayımlandı: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri, köprü ve otoyollar Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak!

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücret alınmayacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 TEMMUZ'A KADAR ÜCRETSİZ
Buna göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 28 Haziran Çarşamba saat 00.00'dan (salı gününü çarşambaya bağlayan gece) başlayarak 1 Temmuz Cumartesi gün sonuna kadar Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücretsiz yararlanılacak.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI
Öte yandan, bayram tatilinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki köprü ve otoyollar ile Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyelerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanılacağına ilişkin düzenleme, daha önce Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

KÖPRÜLERDEN GEÇİŞ ÜCRETSİZ OLACAK
Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) yol durumu bültenine göre, Kurban Bayramı dolayısıyla 24 Haziran Cumartesi saat 00.00'dan 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar KGM tarafından işletilen otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ücretsiz kullanılabilecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN