Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Kızılay paylaşımı

Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kızılay'ın kuruluşunun 155. yılı nedeniyle paylaşımda bulundu. Koca, "11 Haziran 1868’de kurulan, ülkemizin en büyük insani yardım kuruluşu Türk Kızılay’ın 155. Yılı kutlu olsun. Türk Kızılay’ın hilali ile Türk bayrağının hilali, iyilik için hep sırt sırta. Kızılay gönüllüleri ve bağışçılarına binlerce teşekkür" dedi.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2023, 14:32 Güncelleme 11 Haziran 2023, 15:46
Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Kızılay paylaşımı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılay'ın kuruluşunun 155. yılı için paylaşımda bulundu.

Koca, "11 Haziran 1868'de kurulan, ülkemizin en büyük insani yardım kuruluşu Türk Kızılay'ın 155. Yılı kutlu olsun. Türk Kızılay'ın hilali ile Türk bayrağının hilali, iyilik için hep sırt sırta. Kızılay gönüllüleri ve bağışçılarına binlerce teşekkür" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımında, "155 yıllık koskoca bir çınar Türk Kızılayı. Cephede mermi altında yaraları sardı, en zor anlarda kan bağışıyla şifa dağıttı, her türlü felakette Aziz Milletimizin hep yanında oldu.155'inci kuruluş yıl dönümünde @Kizilay'ımızın fedakâr çalışanlarını, yüce gönüllü bağışçılarını yürekten tebrik ediyorum. İyi ki varsınız." ifadelerini kullandı.

KIZILAY 155 YAŞINDA
11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla yola çıkan Türk Kızılay, o günden bu yana insanlık için yardımsever bağışçılarıyla umut ve iyilik taşıyan önemli bir kuruluş olarak varlığını sürdürüyor. Doğal afetlerin, savaşların, salgın hastalıkların ve birlikteliğe ihtiyacımız olduğu anların ortasında Türk Kızılay'ın gönüllüleri ve çalışanları insanlığın umudu olmaya devam ederken, tüm Kızılay camiası 155. yıla girmenin gururunu yaşıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN