Dev maç öncesi Başkan Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü: TOGG'un direksiyonuna geçip inceledi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali öncesi kritik görüşmeler gerçekleştirdi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya gelen Başkan Erdoğan daha sonrasında Atatürk Havalimanı'nda Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ı ağırladı. Al Nahyan, havalimanındaki Togg'un direksiyonuna geçti, Başkan Erdoğan ile birlikte aracı inceledi. Daha sonra Twitter hesabından Türkçe paylaşımda bulunan Al Nahyan, "İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekten memnuniyet duydum. İki ülkenin stratejik ilişkilerini güçlendirme, ekonomik ortaklıklarını ilerletmeyi görüştük" dedi.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2023, 19:22 Güncelleme 11 Haziran 2023, 01:34
Dev maç öncesi Başkan Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü: TOGG’un direksiyonuna geçip inceledi

İÇİNDEKİLER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonunun şampiyonu, İngiltere ekibi Manchester City ile İtalya temsilcisi Inter arasında bugün İstanbul'da oynanacak finalde belli oluyor.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na oynanacak olan dev finali yerinde takip edecek.



Erdoğan maç öncesi önemli konuklarla bir araya geldi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve FIFA Başkanı Gianni Infantino ile görüşen Başkan Erdoğan daha sonrasında Atatürk Havalimanı'nda Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ı ağırladı.

KARŞILAMA TÖRENİ
Erdoğan, Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ı Atatürk Havalimanı'nda karşıladı. Karşılama töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.



Al Nahyan daha sonra havalimanında hazırda bulunan Togg'un direksiyonuna geçti, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte aracı inceledi.




CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'la Atatürk Havalimanı'nda bir araya geldi" ifadelerine yer verildi.



AL NAHYAN'DAN TÜRKÇE PAYLAŞIM
Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan sosyal medya hesabından Türkçe bir paylaşımda bulundu.

Al Nahyan paylaşımında, "İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekten memnuniyet duydum. İki ülkenin stratejik ilişkilerini güçlendirme, ekonomik ortaklıklarını ilerletmeyi görüştük. BAE bölgede ve dünyada barış refaha destek için dostlarıyla işbirliğini derinleştirmeye özen göstermekt" ifadelerini kuıllandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN