CHP'de kaos! Partililer isyan bayrağını çekti: "Koltuğa yapışma"

Kılıçdaroğlu, tam 12 seçim kaybetti. Kendi seçmeni bile "Herhalde bu kez gider" dedi. Ama o, "Demokrasi, hak, hukuk" söylemlerini es geçti! Koltuktan kalkmamakta diretti. MYK'ya da kurmaylarını seçti. Milli Şef'i geçti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2023 Güncelleme 06 Haziran 2023, 06:58
CHP’de kaos! Partililer isyan bayrağını çekti: Koltuğa yapışma

İÇİNDEKİLER

Kemal Bey, seçimden önce sözde demokrattı! Hak-hukuk-adalet masalları anlattı! 14 Mayıs'ta yenilince mutfaktan çıktı! CHP Merkezi'nden "Bu-ra-da-yım" mesajı yolladı! Herkes, seçimden bahsediyor sandı! Meğer niyeti, CHP'de kalmaktı!



Çünkü 2. turda da kaybettiği halde istifaya yanaşmadı. Mahalle karıştı. Seçmen bunaldı. "Git artık" nakaratı başladı. Ama 75'lik Kılıçdaroğlu, hepsine kulak tıkadı. 80'e kadar kalacağını vurguladı. MYK'ya da adamlarını atadı! Diktatör kimmiş, kanıtladı!



KEMAL BEY'İN MYK'YA ATADIĞI İSİMLER
Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları ayyuka çıktı. Sosyal medyada "Kabus bitsin" mesajları yankılandı. CHP'li gazeteciler bile demir alma vaktinin geldiğini vurguladı. En sonunda CHP'li Tanju Özcan, açık çağrı yaptı: Aklımızla alay ettiniz. Gitmelisiniz!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan'a tam 12 kez yenildi. Her seçim sonrası koltuğu terk etmemek için bahaneler üretti. Parti tabanından gelen "İstifa" seslerini dinlemedi. Kurultay'a gideceğini bildirdi. Süreci yönetecek kurmay heyetini de kendisine sadık adamlardan seçti. En sert eleştiri ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi. Özcan Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektupta şu şekilde sitem etti:



Aldığınız kararlar, tutarsız söylem ve politikalar, kalmayan kırmızıçizgiler partiyi rayından çıkarmış, kimliksiz, siyasi duruşu belirsiz bir yapı haline getirmiştir. Göreve geldiğiniz 13 yıldan bu yana toplam 11 genel seçim, yerel seçim ve referandumlarda başarılı olamadık. Demokrasiyi hiç ağzınızdan düşürmediğiniz halde, kaybettiğiniz seçimlerden sonra koltuğunuzu yeni, daha genç birine bırakmayı düşünmediniz. Başta Sayın Meral Akşener olmak üzere gerçek vatanseverlerin uyarılarını dinlemeden kendinizi aday ilan ettirdiniz. Aklımızla alay ettiniz. Sizin varlığınızdan beslenen 3-5 kişinin laflarına kulak asıp, "Koltuğa yapıştı" dedirtmeyin...



CHP Grup Başkanı seçilen Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nu korumaya aldı. "Ben Kılıçdaroğlu istifa etsin diye bir tartışma duymuyorum. Kılıçdaroğlu istifa diyenler ya AK Partili ya Cumhur İttifakı'ndan" ifadesini kullandı. Herkes şaşırdı...



Özcan, "Beni bazı belediye başkanları ve milletvekilleri ile karıştırmayın. Mevzu vatan ise koltuk teferruattır benim açımdan" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN